RPIVA deleģē doktora zinātniskā grāda piešķiršanas tiesības pedagoģijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dena Rosko, CC BY-NC-SA 2.0

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijai (RPIVA) deleģē doktora zinātniskā grāda piešķiršanas tiesības pedagoģijā, paredz šodien valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) tiesību deleģēšanu augstskolām.

LETA jau ziņoja, Latvijas Zinātnes padome 17.oktobrī pieņēma lēmumu atbalstīt RPIVA deleģēt doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) tiesības pedagoģijā.

Ņemot vērā, ka RPIVA nebija to augstskolu vidū, kas minētas Ministru kabineta noteikumos «Par doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) tiesību deleģēšanu augstskolām», tai bija jāaicina ministrija virzīt grozījumus noteikumos, lai augstskolai šādas tiesības tiktu piešķirtas.

Jau ziņots, ka Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) veiktajās pārbaudēs secinājis, ka RPIVA nebija tiesīga sākt Pedagoģijas promocijas padomes darbību, tostarp izveidot Pedagoģijas promocijas padomi un apstiprināt tās nolikumu. «Šādā situācijā arī RPIVA Pedagoģijas promocijas padomes pieņemtie lēmumi atzīstami par neleģitīmiem,» akcentēja IKVD.

Vienlaikus RPIVA sniegtā informācija un uzrādītie dokumenti liecina, ka RPIVA Pedagoģijas promocijas padome doktora zinātniskā grāda piešķiršanas procesā bez attiecīgā deleģējuma saņemšanas faktiski ir piemērota Ministru kabineta noteikumos «Doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) kārtība un kritēriji» noteiktā doktora zinātniskā grāda piešķiršanas kārtība un kritēriji, atzīmēja IKVD.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu