Latvijas sporta deju pāris uzvar pasaules reitinga sacensībās (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī brīža labākais Latvijas duets Latīņamerikas dejās Marts Smolko un Viktorija Puhovika izcīnījuši uzvaru Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notikušajās Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) reitinga sacensībās, aģentūru LETA informēja Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Aizvadītajā nedēļā Smolko un Puhovika izcīnīja devīto vietu pasaules čempionātā, taču pirms šīm sacensībām tika uzskatīts par favorītu pāri Latīņamerikas dejās, kurās arī triumfēja.

No pārējiem Latvijas pāriem šajās dejās augstāko vietu ieguva Marts Puniņš un Dana Jākobsone, kuri ierindojās 20.vietā, bet Kārlis Treijs pārī ar Anastasiju Krivošejevu palika 22.pozīcijā.

Kopumā sacensībās piedalījās 52 pāri no 11 valstīm.

Savukārt standartdeju programmā visaugstāk bija Treijs ar Krivošejevu, kuriem astotā vieta, tikmēr abi pārējie pāri sacensības noslēdza jau ceturtdaļfinālā.

Zīmīgi, ka jauniešu grupā, kurā piedalījās dejotāji vecumā no 16 līdz 18 gadiem, Latvijas duets Jarols Junelis un Kristina Garifuļina Latīņamerikas dejās ieņēma augsto trešo vietu 39 pāru konkurencē, lai gan kopā dejo tikai trešo mēnesi.

Vēl divi Latvijas pāri iekļuva pusfinālā - Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija noslēgumā ierindojās septītajā vietā, bet Dāvis Geikins un Megija Grunberga sacensības noslēdza 12.vietā.

Savukārt standartdeju programmā dejās 36 dalībnieku vidū diviem Latvijas pāriem izdevās iekļūt pusfināla divpadsmitniekā, Latvijas reitinga otrajam pārim Kirilam Rasimjonokam un Jaroslavai Tkačai ierindojoties astotajā vietā un Edvīnam Belousovam un Jeļizavetai Jermilovai ieņemot desmito vietu.

Jau piektdien Ķīpsalas izstāžu hallē sāksies prestižās trīs dienu starptautiskās sporta deju sacensības «Baltic Grand Prix», kur galvenie notikumi būs Eiropas kausa izcīņa standartdejās pieaugušajiem un Pasaules čempionāts jauniešiem 10 dejās.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu