Latvijas hokejisti Universiādes atklāšanas spēlē piedzīvo zaudējumu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien ar rezultātu 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) piedzīvoja bezierunu zaudējumu pret mājiniekiem pirmajā Itālijas pilsētā Trentīno notiekošajā ziemas Universiādes mačā.

Latvijas valstsvienības labā vārtus guva Jānis Bullītis un Artūrs Birstiņš.

Trešās trešdaļas ievadā Latvijas hokejisti jau bija pamanījušies nonākt iedzinējos ar 0:4, kas viņu izredzes uz atspēlēšanos padarīja niecīgas. Tomēr divus vārtus Latvijas izlase prata atgūt, kad vispirms vairākumā izcēlās Bullītis, bet pēc tam otros vārtus guva Birstiņš.

Latvijas izlase cīnās A apakšgrupā un turpmāk to piektdien sagaida duelis pret ASV, bet vēlāk būs jāspēkojas ar Zviedriju.

Kopumā hokeja turnīrā piedalās 12 valstsvienības, kas sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām katrā. Divas labākās vienības apakšgrupā automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, tāpat tajā iekļūs divas labākās trešo vietu ieguvējas. Pārējās vienības cīnīsies par 9.-12.vietu.

Sava vīriešu hokeja izlase Latvijai mūsdienu augstskolu sporta vēsturē ir pirmo reizi.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris ir Ēriks Miļuns.

Universiāde risināsies līdz 22.decembrim, un Latviju sacensībās pārstāvēs gandrīz 40 dalībnieku delegācija, kas spēkosies piecos sporta veidos - kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, šorttrekā un hokejā.

Kopā dalību Universiādē pieteikuši 59 valstu pārstāvji. Sacensībās 13 sporta veidos piedalīsies vairāk nekā 3000 sportistu studentu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu