Latvijas kērlingistes papildus endā piekāpjas Vācijai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien Vācijā notiekošā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra trešajā mačā sīvā cīņā papildus endā ar 7-8 piekāpās sacensību mājniecei. 

Jau pirmajā endā Latvijas izlase pretiniecēm «nozaga» divus punktus, tomēr Vācija uzreiz panāca izlīdzinājumu. Latvija cīnījās sekmīgi un sestajā endā pēc pretinieču kļūdas pēdējā metienā jau panāca 6-4 savā labā.

Tomēr septītajā endā pieredzējušā Vācijas izlases kapteine Andrea Šepa, kuras starptautiskā kērlinga karjera ilgst jau vairāk nekā 33 gadus, panāca izlīdzinājumu, bet astotajā geimā pēc kļūdas Latvija jau nokļuva iedzinējos ar 6-7.

Devītajā endā Vācija izveidoja iespaidīgu cietoksni laukuma centrā, tāpēc latvietes nesaņēmās uz riskantu gājienu un pēdējo akmeni slidināja garām, samierinoties ar vienu punktu un pirms noslēdzošā, desmitā enda rezultāts bija 7-7. Pēdējā endā vācietes kļūdījās izšķirošajā metienā, tāpēc komandām nācās cīnīties papildu endā, kurā tomēr vācietēm izdevās izmantot pēdējā akmens tiesības un tikt pie grūtas uzvaras.

Vācijas izlases pieredzējušajai kapteinei Šepai pasaules čempionātos izdevies triumfēt 1988. un 2010. gadā.

Kā ziņots, pirmajā cīņā otrdien latvietes ar 8-7 pieveica potenciālās sacensību pastarītes no Itālijas, bet trešdienas pirmajā cīņā ar 4-7 piekāpās Norvēģijai. Tikmēr vācietes pirmajā mačā ar 6-7 piekāpās Ķīnai, bet pēc tam trešdien ar 9-4 uzveica Čehiju.

Turpinājumā latvietes ceturtdien samēros spēkus ar Japānu, piektdien tiksies ar Ķīnu, bet sestdien centīsies apturēt Čehiju.

Pēc trim spēļu kārtām situācija kopvērtējumā joprojām ir saspringta - pa divām uzvarām divos mačos izcīnījušas Ķīna un Japāna, Vācija ieņem trešo vietu ar divām uzvarām trijās cīņās, bet tai ar vienu panākumu trijos mačos seko Čehija, Latvija un Norvēģija. Savukārt Itālija zaudējusi abās līdz šim aizvadītajās cīņās.

Pēc viena apļa turnīra labākās trīs komandas kvalificēsies izslēgšanas cīņām, pēc kurām pirmās divas nodrošinās dalību Soču Olimpiādē, kur tās jau gaida Krievija, Zviedrija, Šveice, Lielbritānija, Kanāda, ASV, Dānija un Dienvidkoreja.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu