Vēstī par baisu bandu, kuru vada «vīrs no bijušās padomju Latvijas» (145)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marz Photography, CC BY-NC-SA 2.0

Belfāstā pieaug bažas, kuras izraisa Austrumeiropas gangsteru pieaugošā armija pilsētas ielās, vēstī portāls «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz laikrakstu «Sunday World».

Laikraksts vēsta, ka bandas priekšgalā, kura ir atbildīga par narkotikām, prostitūciju un krāpšanos ar kredītkartēm, atrodas «muskuļots vīrs no bijušās padomju Latvijas.»

Laikraksts norāda, ka viņš ir valsts ienaidnieks numur viens, jo darbojas noziedzīgajā impērijā, kas plešas no Frankfurtes līdz Amsterdamai, Dublinai un tagad arī Belfāstai. Portāls vēstī, ka laikrakstam ir zināma arī šī cilvēka identitāte, bet juridisku iemeslu dēļ tā nevar tikt atklāta.

Laikraksts veicis īpašu izmeklēšanu un atklājis ārvalstu noziedznieku bandu skaita satraucošo pieaugumu, kuras tirgo narkotikas un ir iesaistītas cilvēku tirdzniecībā un prostitūcijā.

Atklājies, ka banda, kas pazīstama kā «The Russians» un bāzējas Belfāstas dienvidu daļā, nedēļā savāc apmēram 100000 sterliņa mārciņu un tālāk šo naudu nogādā savām kriminālajām autoritātēm Dublinā. Krievi jau tagad kontrolē narkotiku tirgu Belfāstā, izspiežot vietējos dīlerus, kā arī Ziemeļīrijas galvaspilsētā vien tiem pieder 20 bordeļi.

«Sunday World» raksta, ka bandas līderi un arī pārējie locekļi ir no bijušās padomju Latvijas, nabadzība un korupcija dzimtenē ir novedusi šos cilvēkus uz noziedzības ceļa, daudzi no viņiem ir bijušie karavīri.

Austrumeiropas organizētās noziedzības grupējumi pašlaik ir Eiropas posts, un Belfāstā tie ir atraduši bagātīgu barošanās vietu.

Kāds bijušais bandas loceklis žurnālistiem pastāstījis, ka viņam ticis piedāvāts par 3000 mārciņām nopirkt sievieti un likt viņai strādāt bordelī. Vīrietim sacīts, ka savu naudu viņš tādējādi atpelnīs 10 dienu laikā.

Ziemeļīrijā no Austrumeiropas ienākusi jauna līmeņa organizētā noziedzība un tā ir daudz nežēlīgāka, nekā pieredzēts iepriekš, vēstī «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz «Sunday World».

Komentāri (145)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu