«PSA Peugeot Citroen» nāksies norakstīt 1,1 miljardu eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas autobūves kompānija «PSA Peugeot Citroen» ceturtdien paziņoja, ka tai nāksies norakstīt aptuveni 1,1 miljardu eiro (773,08 miljonus latu) no šā gada ienākumiem, jo uzņēmumu negatīvi ietekmējusi tirgus apstākļu pasliktināšanās un nelabvēlīgi valūtas maiņas kursi Krievijā un Latīņamerikā.

«PSA Peugeot Citroen» šā gada pirmajos sešos mēnešos vien zaudējusi 426 miljonus eiro (299,3 miljonus latu), ņemot vērā pārdošanas apjoma kritumu Eiropā, kas ir uzņēmuma lielākais tirgus.

Kompānija nolēmusi paplašināt darbību citās pasaules valstīs, tostarp Ķīnā un Argentīnā, taču autoražotājs norāda, ka valūtas maiņas kursi nav labvēlīgi.

Viena procentpunkta izmaiņa eiro kursā pret citām valūtām, tostarp Brazīlijas reālu, Argentīnas peso un Krievijas rubli, radīs «aptuveni 80 miljonu eiro ietekmi uz autoražošanas biznesa pamatdarbības peļņu, balstoties uz pašreizējiem tirgus apstākļiem», vēsta «PSA Peugeot Citroen».

Tāpat uzņēmums apstiprināja, ka veic pārrunas ar Ķīnas otru lielāko autoražotāju «Dongfeng Motor» par potenciālu kapitāla iepludināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu