«Kino Bize» notiks franču filmu vakars (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātris «Kino Bize» sadarbībā ar Francijas Institūtu Latvijā sestdien, 14. decembrī piedāvās trīs mākslas filmu programmu «Force Majeure – diena, kurā viss sašūpojās». Vakara ievadā par filmām pastāstīs Florī Belēna un Gijoms Maltaverns.

Franču filmu programma ir iekļauta kinoteātra «Kino Bize» viena gada jubilejas svinību sērijā, kurā jau izrādīti vairāki amerikāņu kino klasikas meistardarbi un īpaša pilsētvidei un velokustībai veltīta programma. Sestdien būs iespēja noskatīties pēdējos gados ne tikai Francijā, bet arī Kannu un Sandensas filmu festivālā augstu novērtētas filmas. Pēc filmām skatītāji ir aicināti pievienoties muzikālam vakaram Kaņepes Kultūras centrā, kurā dj Frederiks Demesins piedāvās jaunāko mūziku no franču kafejnīcām un klubiem.

Vakars plkst. 17.00 sāksies ar daudzsološa jaunā režisora Sirila Menegena debijas filmu «Luīze Vimmere» par sievieti, kas dzīvo automašīnā un ir gatava cīņai ar savu likteni. Pirms filmas ievadu par visām trim filmām sniegs Francijas Institūta kultūras projektu koordinatori Florī Belēna un Gijoms Maltaverns. Plkst 19.00 varēs noskatīties Pjēra Šollera nerimstošā ritmā uzņemto filmu «Valsts uzdevums», kura Kannu filmu festivālā ieguva žūrijas FIPRESCI balvu. Bet plkst. 21.30 būs lieliska iespēja redzēt nepielūdzamo komiķu Gustava de Kerverna un Benuā Delepina komēdiju «Luiže-Mišels», kuri, bruņojušies ar spēcīgu sociālo humoru, ielūdz skatītājus uz neprātīgu un poētisku road-movie.

  • Ieejas biļetes uz vienu seansu: 3 Ls, skolēniem, studentiem, senioriem 2,50 Ls. Ieejas karte uz visiem seansiem 6 Ls. Pirmajiem 10 skatītājiem uz katru seansu dāvanā glāze garda sarkanvīna.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu