Vācijas biatlonistes triumfē Pasaules kausa trešā posma stafetē (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas biatlonistes šodien izcīnīja uzvaru sezonas trešā Pasaules kausa posma 4x6 kilometru stafetes sacensībās.

Vācijas kvartets - Franciska Praisa, Andrea Henkele, Franciska Hildebranda un Laura Dālmaiera - kopumā šaušanā pieļāva trīs kļūdas, finišā par 23,3 sekundēm apsteidzot Ukrainas sportistes, kuras triumfēja iepriekšējā posmā, bet trešajā vietā ar desmit kļūdām šaušanā palika Norvēģija, kas Ukrainai zaudēja tikai 0,5 sekundes.

Aiz labāko trijnieka sekoja attiecīgi Kanādas, Francijas un Krievijas sportistes, bet kopumā sacensībās piedalījās 23 valstu komandas, no kurām pēdējās deviņas tika apsteigtas par apli.

Vēlāk piektdien notiks stafetes sacensības vīriem, kurās būs pārstāvēta arī Latvija, bet sestdien tiks veiktas sprinta sacensības, savukārt posms noslēgsies svētdien ar iedzīšanu.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā «uzziedēja», sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās. Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb wild card.

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36. vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu