Šodien tiks atklāta daudzsološās mākslinieces Ilzes Laizānes izstāde «Ziema» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pievienojoties vispārējai svētku noskaņai, šodien, 13. decembrī plkst. 16.00 Jūrmalas pilsētas domes vestibilā Jomas ielā 1/5, Majoros tiks atklāta mākslinieces Ilzes Laizānes personālizstāde «Ziema». Skatītāju apskatei un vērtēšanai tiks nodoti pēdējā gada laikā tapušie darbi, kuros tēlota ziema un ziemas noskaņas. 

Ilze Laizāne pašlaik studē Latvijas Mākslas maģistrantūras grafikas apakšnozares 2. kursā un aktīvi piedalās gan grupu izstādēs, gan viedo personālizstādes. Pavisam nesen viņas darbus Jūrmalā varējām skatīt grupas izstādē «Ziedi», kas notika Sociālās integrācijas centrā, bet tik tikko konkursa izstādē «Jā/NeATKARĪBA„ I. Laizāne ieguva žūrijas atzinību par darbu «Cīņa. Neatkarība. Brīvība». Jāatzīmē, ka I. Laizāne bija arī to mākslinieku vidū, ko atzinīgi novērtēja skatītāji un kuri cīnījās par «Skatītāju balvu» konkursa izstādes «Jā/NeATKARĪBA» ietvaros.

Māksliniece ir reālisma virziena pārstāve, kura, iespaidojoties no dabas, rada jaunus motīvus un ar tiem iepriecina savas mākslas cienītājus, draugus un vienkāršus garāmgājējus. Darbi izpildīti eļļas tehnikā, kas apvienota ar zīmējumu. Spilgtie, vairākos slāņos klātie krāsu salikumi rada iluzoru telpas efektu, kas gleznās rada maģisku ziemas noskaņu. Izstāde tapusi, iedziļinoties gadalaikam raksturīgajās izpausmēs, proti, sniega mirdzumā, ledus stingumā un baltajā ziemas mierā. No gleznām mūsos raugās ziema ar saviem puteņiem, sagriezta sniega vērpetēm un apsnigušu koku burvību, kurus vēl burvīgākus padara tur sēdošie putni.

  • Izstāde Jūrmalas pilsētas domes vestibilā būs apskatāma līdz 2014. gada 17. janvārim.
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu