RTU izsludina stipendiju konkursu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Šodien Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un SIA «Centre Composite» valdes loceklis Romāns Ramazanovs parakstīja savstarpējās sadarbības līgumu stipendiju konkursam RTU studentiem vairāk nekā 13 500 latu apmērā.

«Centre Composite» finansējums tiks izmantots, lai organizētu praktisko iemaņu veicināšanas stipendiju konkursu RTU studentiem (sākot no 2. kursa), kuri uzņēmumā strādās praksi. Konkursa kārtībā 20 studentiem tiks piešķirtas ikmēneša stipendijas 100 latu (142,29 eiro) apmērā sešu mēnešu garumā.

Pirms praktisko iemaņu apgūšanas uzņēmumā, studentiem būs jāpiedalās uzņēmuma rīkotajās apmācībās no 2014. gada februāra līdz aprīlim, kuru noslēgumā notiks zināšanu pārbaude. Balstoties uz pārbaudes rezultātiem, studentiem, kuri iegūs visaugstāko vērtējumu, papildus sešiem studentiem tiks piešķirtas vienreizējās stipendijas 70 latu (99,60 eiro) apmērā.

Uzņēmums, kas ir vienīgais kompozītmateriālu zinātniskās pētniecības centrs Baltijas valstīs, stipendiju konkursu finansē ar mērķi piesaistīt sev potenciālos darbiniekus jau studiju laikā, tādējādi izvēloties savas darbības specifikai piemērotākos topošos speciālistus.

SIA «Centre Composite» valdes loceklis Romāns Ramazanovs: ««Centre Composite» ir salīdzinoši jauns uzņēmums, kas divu gadu pastāvēšanas laikā, pasaulē arvien vairāk attīstoties kompozītmateriālu izmantošanai un izpētei, ir strauji audzis. Pašlaik nodarbinām 38 augsti kvalificētus speciālistus, no kuriem 9 ir ar inženierzinātņu doktora grādu. Daudzi no mūsu darbiniekiem ir RTU absolventi, tādēļ nolēmām spert jaunu soli un uzrunāt arī pašlaik universitātē studējošos jauniešus, kuriem ir zināšanas un, galvenais, interese attīstīt prasmes šajā jomā. Tas mums ir pirmais šāda mēroga sadarbības projekts ar RTU, kas, cerams, gūs lielu atsaucību no studentu puses.»

«Lai vēl vairāk sasaistītu studiju procesu ar konkrēto nozari un profesionālo darbību, RTU būtiski ir veidot kopīgus projektus ar visām industrijā iesaistītajām pusēm. Tādējādi studenti tiek motivēti savus darbus izstrādāt par potenciālajiem darba devējiem interesējošām tēmām un iepazīties ar nozares niansēm,» skaidro RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu