Valsts policija: Fotoradari nav vienīgais glābiņš (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

 Fotoradari nav vienīgais glābiņš, kā uzlabot ceļu drošību, un ir jāveic vairāki citi pasākumi, lai situāciju uzlabotu, šodien diskusijā «Satiksmes drošība un kultūra Latvijā» atzina Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš norādīja, ka decembrī uz ceļiem ir jau septiņi bojāgājušie, no kuriem seši ir kājāmgājēji. Negadījumi parasti notiekot, pārvietojoties pa ceļiem, kuri nav aprīkoti ar ietvēm. Tas liekot aktualizēt jautājumu par atstarotāju lietošanu, un policija esot gatava gan aktīvāk dalīt atstarotājus, gan gājējus sodīt par to nelietošanu. Ar runāšanu laikam tomēr esot par maz. Tāpat plānots noteikt papildu prasību, lai tumšā laikā kājāmgājējam vēl bez atstarotāja būtu mugurā apģērbs ar atstarojošiem elementiem, jo atstarotāju, piemēram, pie somas, autovadītājs var arī nepamanīt. Īpaši svarīgi tas esot ārpus apdzīvotām vietām.

Tāpat esot jāpalielina policijas klātbūtne uz autoceļiem, jāveic masveida pārbaudes, kontrolējot, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres dzērumā, jo tas esot viens no cēloņiem smagiem ceļa satiksmes negadījumiem. Vienlaikus plānots palielināt netrafarēto policijas automašīnu skaitu, kas efektīvāk ļautu kontrolēt situāciju uz ceļiem.

Krapsis arī atzina, ka policija nevar uzlabot ceļu stāvokli vai infrastruktūru kopumā, kas nereti ir iemesls ceļu satiksmes negadījumiem.

Kā ziņots, šodien Rīgā notika «SEB līzinga», Drošas braukšanas skolas un Valsts policijas organizētā diskusija «Satiksmes drošība un kultūra Latvijā».

Jau iepriekš informēts, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nākamgad pavasarī varētu izsludināt iepirkumu pirmo 20 stacionāro fotoradaru iegādei. Tiek prognozēts, ka pēc iepirkuma organizēšanas stacionāros fotoradarus reāli uz ceļiem varētu sākt uzstādīt nākamā gada rudenī.

Privātā komersanta «Vitronic» fotoradari no Latvijas ceļiem tika aizvākti pagājušā gada decembrī, savukārt policija joprojām izmanto pirms vairākiem gadiem iegādātos savus četrus fotoradarus.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu