Golubevai un Valnerim augstas vietas pasaules prāta sporta spēlēs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Latvijas dambretiste Zoja Golubeva piektdien izcīnīja zeltu Pekinā notiekošo pasaules prāta sporta spēļu «rapid» ātrspēles sacensībās simtlauciņu dambretē dāmām, bet Guntis Valneris bija trešais kungu sacensībās.

Divas dienas ilgās cīņās Golubeva septiņos mačos tika pie desmit punktiem. Kopvērtējumā viņa par punktu apsteidza baltkrievieti Volhu Fedaroviču un Tamāru Tansikužinu no Krievijas.

Vēl viena Latvijas sportiste Zane Magone ar sešiem punktiem palika 11.vietā 12 sportistu konkurencē.

Tikmēr vīriem par čempionu ar deviņiem punktiem kļuva krievs Aleksandrs Georgijevs, bet tikpat punktus izcīnīja arī Roels Bomstra no Nīderlandes. Savukārt Valneris palika trešais ar astoņiem punktiem.

«Rapid» ātrspēlē vienā partijā ir 15 minūtes ilgs apdomas laiks. Turpinājumā sestdien un svētdien sportisti sadalīs medaļu komplektus blica ātrspēlē, kurā ir vēl mazāks apdomas laiks, bet pirmdien un otrdien notiks sacensības simtlauciņu superblicā.

Trīs dambretisti ir vienīgie Latvijas pārstāvji Pekinā notiekošajās pasaules prāta sporta spēlēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu