Juškānei izdodas kvalificēties iedzīšanai, uzvar Gasparina (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonistei Žannai Juškānei šodien izdevās kvalificēties Francijā notiekošajās Pasaules kausa izcīņas trešā posma iedzīšanas sacensībām, kas norisināsies svētdien.

Šodien sportistēm bija jāveic 7,5 kilometrus garās sprinta sacensības, un tajās latviete ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 57. vietā, finišu sasniedzot pēc 22 minūtēm un 54,6 sekundēm.

Juškāne no uzvarētājas lieliskā formā esošās šveicietes Selīnas Gasparinas atpalika par divām minūtēm un 3,2 sekundēm, tomēr sasniegtais rezultāts Latvijas biatlonistei ļāvis kvalificēties svētdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām.

Tikmēr otrajā vietā sprinta sacensībās sestdien ierindojās Kaisa Makarainena no Somijas, kura no Gasparinas atpalika par 8,3 sekundēm un pirmo reizi šosezon finišēja labāko trijniekā, bet trešo vietu izcīnīja ukrainiete Vaļa Semerenko.

Pasaules kausa kopvērtējumā dāmām situācija ir ļoti saspringta un līderpozīcijā ar 191 punktu ir Čehijas biatloniste Gabriela Soukalova, no kuras par 12 punktiem atpaliek Gasparina.

Pasaules kausa trešais posms sākās ar stafetes sacensībām. Dāmām uzvarēja Vācija, bet vīru konkurencē panākumu izrāva Krievija. Vīru stafetē pēc pirmā etapa, ko veica Rastorgujevs, Latvija ieņēma augsto, trešo, vietu, bet noslēgumā palika 18. vietā.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu