Zviedrietes ceturto reizi pēc kārtas uzvar PČ florbolā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Floorball.org

Par pasaules čempionvienību florbolā sievietēm svētdien ceturto reizi pēc kārtas kļuva Zviedrijas izlase, kas finālmačā ar rezultātu 5:1 (0:0, 2:0, 3:1) pārspēja savu sīvāko konkurenti Somiju.

Uzvarētājiem ar trīs gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Anna Jākobsone.

No deviņiem pasaules čempionātiem Zviedrija nav spējusi triumfēt vien trīs reizes, bet Somija par pasaules čempionvienību kļuvusi 1999. un 2001.gadā.

Tikmēr mačā par trešo vietu Šveice ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:0, 1:3, 1:0) pagarinājumā pieveica sacensību saimnieci Čehiju. Uzvaras vārtus 68.minūtē guva Silvana Nocli.

2005.gada pasaules čempionvienība Šveice godalgoto trijniekā atgriezās pēc viena turnīra pārtraukuma, bet Čehija līdz šim vienīgo reizi labāko trijniekā iekļuvusi iepriekšējā pasaules čempionātā 2011.gadā.

Kā ziņots, Latvijas izlase svētdien mačā par piekto vietu ar rezultātu 4:3 (0:2, 1:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Norvēģiju, sasniedzot savu augstāko rezultātu pasaules čempionātos kopš 2007.gada.

Par čempionāta vērtīgāko spēlētāju kļuva zviedriete Sandra Matsone, bet rezultatīvākā bija viņas komandas biedre Anna Vīka, kura sešos mačos izcēlās ar septiņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Latvijas izlases uzbrukuma līdere Luīze Biļinska septiņos mačos guva astoņus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, kas deva 11.vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Latvijas izlase iepriekšējā pasaules čempionātā 2011.gadā izcīnīja septīto vietu. Latvijas visu laiku augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2007.gada pasaules čempionātā, bet piekto vietu latvietes spēja izcīnīt arī 2005.gadā.

Kā zināms, Latvijā 2016.gadā notiks pasaules čempionāts florbolā vīriešiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu