Latvijas studentu hokejisti sasniedz pasaules Universiādes 1/4 finālu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, Latvijas Hokeja federācija

Latvijas studentu hokeja izlase svētdien izcīnīja panākumu ar 5:2 pār Zviedrijas komandu Itālijas pilsētā Trentīno notiekošās ziemas Universiādes apakšgrupas pēdējā mačā un sasniedza sacensību ceturtdaļfinālu.

Spēles sākumā Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pirms pēdējām 20 minūtēm pretinieki bija pietuvojušies līdz 2:3. Cīņa ritēja saspringti, tomēr divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijai izdevās pretiniekus pārspēt ceturto reizi, bet vēlāk ripa tika ieraidīta jau tukšos vārtos.

Latvijas valstsvienības labā divus vārtus guva Miks Komuls, bet pa reizei atzīmējās Krists Apsītis, Kārlis Brants un Kristaps Legzdiņš.

Cīņas gaitā Latvija izdarīja 39 metienus pa pretinieku vārtiem, bet zviedri atbildēja ar 24 raidījumiem.

Kā ziņots, pirmajā turnīra mačā Latvija ar 2:4 piekāpās sacensību saimniekiem itāliešiem, bet pēc tam piektdien ar 2:3 pagarinājumā piekāpās ASV.

Apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā ar sešiem punktiem trijās spēlēs uzvarēja Itālija, ASV hokejisti tika pie pieciem punktiem, bet Latvija ieņēma trešo vietu ar četriem punktiem, garantējot dalību izslēgšanas spēlēs.

Kopumā hokeja turnīrā piedalās 12 valstsvienības, kas sadalītas trīs apakšgrupās pa četrām katrā. Divas labākās katras apakšgrupas vienības automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, tāpat tajā iekļūs divas labākās trešo vietu ieguvējas. Pārējās komandas cīnīsies par 9. līdz 12. vietu.

Sava vīriešu hokeja izlase Latvijai mūsdienu augstskolu sporta vēsturē ir pirmo reizi. Latvijas valstsvienības galvenais treneris ir Ēriks Miļuns.

Universiāde risināsies līdz 22. decembrim, un Latviju sacensībās pārstāvēs gandrīz 40 dalībnieku delegācija, kas spēkosies piecos sporta veidos - kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, šorttrekā un hokejā.

Kopā dalību Universiādē pieteikuši 59 valstu pārstāvji. Sacensībās 13 sporta veidos piedalīsies vairāk nekā 3000 sportistu studentu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu