«Splendid Palace» būs skatāma beļģu drāma «Pārrautais aplis» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 20.decembra kinoteātra «Splendid Palace» repertuārā vēl viena no šī gada visaugstāk novērtētajām Eiropas filmām – beļģu drāma «Pārrautais aplis» (The Broken Circle Breakdown, rež.Felix van Groeningen, 2012).

Filma «Pārrautais aplis» godalgota vairākos starptautiskos kinofestivālos, tai skaitā, saņēmusi arī Publikas balvu Berlīnes kinofestivālā. Beļģu drāmai šogad ticis arī visvairāk Eiropas kinoakadēmijas nomināciju (Eiropas gada labākā filmas, Labākais Eiropas režisora, Labākais Eiropas scenārija un Labākais Eiropas aktieris). Savukārt aktrise Verle Batensa (Veerle Baetens) par darbu filmā decembra sākumā Berlīnē saņēma Labākās Eiropas aktrises balvu.

«Pārrautais aplis» ir mīlas stāsts starp Elīzu un Didjē. Viņai pieder tetovēšanas salons, viņš kādā mūzikas grupā spēlē bandžo. Tā ir mīlestība no pirmā acu skata, neraugoties uz lielajām atšķirībām. Viņš runā, viņa klausās. Viņš ir kaislīgs ateists, kaut gan tajā pašā laikā naivs romantiķis. Uz viņas kakla ir uztetovēts krusts, kaut gan viņa ar abām kājām turas stingri pie zemes. Viņu laime kļūst pilnīga pēc tam, kad piedzimst viņu mazā meitiņa Meibela. Diemžēl Meibela sešu gadu vecumā nopietni saslimst. Didjē un Elīza reaģē ļoti atšķirīgi. Bet Meibela neatstāj viņiem nekādu izvēli. Didjē un Elīzai būs jācīnās par viņu kopā..

Lomās: Verle Batensa (Veerle Baetens), Johans Heldenbergs (Johan Heldenbergh), Nella Katruse (Nell Cattrysse), Gērts van Rampelbergs (Geert van Rampelberg) u.c. Filmas režisors Fēliks van Groeningens.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu