«Avatara» turpinājumus uzņems Jaunzēlandē (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: k-ideas, CC BY-NC-ND 2.0

Kanādiešu režisors Džeimss Kamerons pirmdien paziņoja, ka fantāzijas filmas «Avatar» («Avatars») trīs turpinājumus uzņems Jaunzēlandē. Gaidāmo filmu minimālais budžets ir 415 miljoni ASV dolāru (212 miljoni latu). Tās tiks izlaistas ik pēc gada, sākot ar 2016.gada nogali.

«Avatara» pirmā filma daļēji uzņemta Jaunzēlandē, un tās «oskarotie» specefekti tapuši «Weta Digital» studijā Velingtonā. «Man prieks oficiāli paziņot, ka vedīsim «Avatara» filmas uz Jaunzēlandi,» teica Kamerons. Jaunzēlandes valdība piekritusi piešķirt papildu līdzekļus filmu uzņemšanai. Tā apņēmusies segt ceturtdaļu no filmu budžeta, taču Kamerons pirmdien lielīja arī turienes producentu komandas un augstākā līmeņa specefektus.

Jaunzēlandes premjers Džons Kejs sacīja, ka filmu piesaistīšana «parādīs visai pasaulei, ka Jaunzēlande ir lieliska filmēšanas vieta». 2010.gadā Kejs tika kritizēts par likuma izmaiņu pieņemšanu tā, lai fantāzijas triloģiju «The Hobbit» («Hobits») būtu visizdevīgāk uzņemt tieši tur. Viņš savu lēmumu aizstāvēja, sakot, ka franšīze esot radījusi 5500 jaunas darba vietas.

Nesen valdība palielināja atbalstu «Avatara» sērijas uzņemšanai no 15% līdz 25%. Kamerons atzīst, ka pretējā gadījumā būtu spiests pārcelt filmu uzņemšanu uz citu vietu. «Biznesa domāšanai nāktos ņemt virsroku, taču priecājos, ka tas tik tālu nemaz nenonāca,» viņš teica. Kā zināms, 2009.gada fantāzijas filma «Avatars» ir visu laiku pelnošākā kinolente. Tās globālie kases ieņēmumi ir gandrīz 2,8 miljardi ASV dolāru (1,4 miljardi latu).

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu