Jauns wok restorāns pašā Rīgas sirdī (34)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CITY WOKS

CITY WOKS - tā ir jauna tradicionālu wok ēdienu gatavošanas un pasniegšanas vieta pašā Rīgas centrā, Dzirnavu un Baznīcas ielu krustojumā, pie viesnīcas Latvija. Restorāna saimnieki Kaspars, Jānis un Gatis ir vieglu un veselīgu ēdienu fani un tieši WOK ēdiena gatavošanas tehnikas veids to padara par ļoti ātru un pieejamu kā steidzīgajiem, tā arī absolūtiem miera un nesteidzības baudītājiem.

Restorāna virtuvē saimnieki vēlējušies saglabāt arī daļu sev pašiem un katram latviešu vēderam pazīstamās bērnības garšas, viegli apceptas nūdeles, sulīgas gaļas un dārzeņi, daudz dažādas piedevas, mērcītes un garšas. Mazliet apcepts un kraukšķīgs ārpusē, bet svaigs un sulīgs iekšpusē.

Šis restorāns lepojas ar ierindošanos fast casual wok restorānu kategorijā, bet tik pat labi varētu iederēties arī starp slow casual jeb slow food restorāniem, jo visi ēdieni tiek pagatavoti tikai no svaigām un ekoloģiskām sastāvdaļām.

Pats WOK un WOK gatavošanas veids nebūs nekas svešs vairumam Latvijas iedzīvotāju, daudzi par to ir vismaz dzirdējuši un līdzīgu ēdienu ir iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Tomēr īstu un autentisku WOK garšu, gatavošanas veidu, stilus un pasniegšanas veidu nebūs baudījuši nemaz tik daudzi. Vēl mazāk būs to, kas būs ēduši uz īstas WOK pannas, uz īstas WOK krāsns, dzīvas uguns, īstu meistaru pagatavotu ēdienu. Tādu, kādu to Āzijā pazīst it visur, gan mazā ielas būdiņā, gan dārgā restorānā.

Ja kārtīgs latvietis labi zina kā garšo vārtīti kartupeļi, kotlete un štovēti kāposti, tad WOK ēdiens ir tikpat tradicionāls ēdiens katram ķīnietim, vjetnamietim vai korejietim. Tik viegli un vienkārši to uztver arī CITY WOKā - palīdzot iepazīstināt rīdziniekus ar jaunām garšām un jaunām pieredzēm.

CITY WOKS ir kā pilsētas turpinājums telpā. Tas ieturēts ielu kultūras stilā kā tās improvizēts turpinājums, un iezīmē pilsētas Rīgas un Rīgas centra ielu dzīves elpu. Vienlaikus, šeit atrodams arī patvērums no pilsētas kņadas un aizvējš. Vieta, kur sasildīties, vai atveldzēties un uziet ko īpašu, neatklātu. Šeit sākas atklājums, kā mazliet palutināt sevi ar īpašu daudz dažādu mazu garšu, smaržu un krāsām.

Ienākot restorānā, klientus sagaida pavārs. Zāles vidū visu acu priekšā uz atklātas liesmas tiek gatavots karsts ēdiens. Fakts, ka virtuve ir tik ļoti atvērta un ēdiena pagatavošana notiek acu priekšā, ļauj klientam būt pārliecinātam par ēdiena svaigumu un ļauj katram novērot kā top tieši viņa izvēlētais WOKs.

Āzijas tradicionālo ēdienu gatavošanas tradīcijas (WOK pannas, ēdiens, kas gatavots uz atklātas un īpaši karstas liesmas) tiek pasniegtas Eiropas kultūrai saprotamā valodā, izmantojot eiropietim pazīstamus ēdienus, garšvielas, sastāvdaļas.

CITY WOKā ēdiens top uz atklātas uguns vien pāris minūšu laikā, tādēļ to droši var saukt par ātra un kvalitatīva servisa wok restorānu. Daudzi jau pieraduši, ka skrienot garām var tikpat viegli piesēst uz mirkli un paņemt tikko pagatavoto wok kastīti līdzņemšanai. Tik viegli un ērti. Restorāna viesmīles palīdzēs neapjukt plašajā sastāvdaļu klāstā un ieteiks izvēlēties ko jaunu un neizmēģinātu.

Vakaros un pēcpusdienās turpretī restorānā valda nesteidzīga un mierīga atmosfēra. Ieviešot jaunu WOK&WINE konceptu, īpaši vīnziņa atlasītā plašā vīnu izvēle ļaus jebkuram atrast savu ideālo WOK un vīna kombināciju. Restorāna saimnieki aicina par ļoti demokrātiskām cenām nobaudīt neparasto Āzijas virtuves un klasisko vīnu garšu apvienojumu.

Restorānam rūp būt tuvu saviem klientiem, rūp gatavot veselīgi un viegli, rūp būt ekoloģiskiem un tīriem. Un WOK cepšanas veids, palīdz saglabāt visas sulas un esences tā, ka visi dārzeņi un dzīvībai svarīgās uzturvielas paliek saglabātas.Tā ir labākā un pilnvērtīgākā maltīte tiem, kas meklē veselīgu un uzturvērtīgu ēdienu.

Katru reizi CITY WOKā var veidot un atrast kādu jaunu un īpašu garšu.

Porcijas restorānā ir tik lielas, ka ar vienu pietiktu pat diviem. Un jo vairāk:

- atspirdzinošos dzērienus CITY WOKā var uzpildīt bez ierobežojuma!

Vai Rīga tam ir gatava? Ir, un tie daudzie, kas ir pamēģinājuši, ir pārliecinājušies, ka ierobežojumu šeit mums nav. Ņem glāzi un dzer cik vien vēlies!

CITY WOKS atmosfēra ir atvērta un nepiespiesta. Jo tāda ir šī pilsēta, tāda ir mūsu Rīga.

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu