Lietuvas Seima deputāti grib mainīt «Rail Baltica» maršrutu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvas Seims gatavojas izskatīt rezolūcijas projektu, kurā apsvērta iespēj radikāli mainīt dzelzceļa līnijas «Rail Baltica» sliežu ceļu maršrutu, novirzot to nevis caur Kauņu, bet caur Viļņu.

Pret šo ieceri asi iebildusi sabiedriskās organizācijas «Vieningas Kaunas» («Vienota Kauņa») valde, aicinot šādu rezolūciju nepieņemt.

Kā uzsvēris organizācijas valdes priekšsēdētājs Visvalds Matijošaitis, Kauņai ir būtiska loma Lietuvas uzņēmējdarbības, rūpniecības un loģistikas attīstībā.

«Nākamgad plānots atklāt Kauņas loģistikas centra intermodālo termināli. Tādēļ Seima deputātu nodoms svītrot Kauņu no «Rail Baltica» projekta ir neloģisks. Šāds lēmums varētu sāpīgi ietekmēt ne tikai Kauņu, bet arī visu Lietuvu,» viņš paziņojis.

Kā uzskata pazīstamais uzņēmējs, radikāli grozījumi šajā projekta īstenošanas stadijā var jūtami iekavēt visu projektu, turklāt tiem varētu nepiekrist Igaunija un Latvija.

Rezolūcijas projekta iniciatīvas grupā pārstāvēti gan Lietuvas Seima valdošās koalīcijas, gan opozīcijas deputāti.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu