Slavenā angļu pavāra Džeimija Olivera mājaslapā britu ceļotājs slavē Latvijas ēdienus (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @Doug88888, CC BY-NC-SA 2.0

Britu piedzīvojumu meklētāju Kevinu Karu, kurš devies skrējienā apkārt pasaulei, apbūris Latvijas ēdiens, bet īpašu sajūsmu izpelnījusies Mālpils muiža un tās restorāns.

«Es esmu sajūsmā par ēdināšanas līmeni Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, bet Latvija ēdiena ziņā līdz šim ir vislabākā valsts, kurai es esmu skrējis cauri,» savā blogā slavenā angļu pavāra Džeimija Olivera mājaslapā raksta Kars.

«Ikvienam gardēdim, kas meklē kaut ko atšķirīgu atpūtai nedēļas nogalē, es nevarētu ieteikt neko labāku par Latviju, īpaši Mālpils muižu,» raksta Kars.

Pats ceļotājs Mālpils muižas restorānu atradis nejauši, jo «tam nav nekādas reklāmas un Mālpils ir ļoti maza pilsēta. Tas patiesībā ir vienīgais restorāns pilsētā, un, izrādās, tajā par šefpavāru strādā pavāru konkursa «Mūsdienu Latvijas garša» laureāte [Aija Gabrāne]».

Kars meklējis tikai iespēju ātri paēst un sākotnēji samulsis, ieraugot smalko restorānu, jo bija ģērbies skriešanas tērpā un baidījās, ka necilā izskata dēļ tiks atraidīts.

Mālpils muižas restorāns ceļotāju pilnībā apbūris ar augsta līmeņa maltīti, kuras cena bijusi ļoti demokrātiska, kā arī ar ļoti labā angļu valodā runājošu oficiantu, kurš bijis ārkārtīgi draudzīgs.

Pēc maltītes Kars atklājis, ka Mālpils muižā slēpjas arī muzejs un naktsmītne, ar prieku izmantojot iespēju pārlaist arī nakti «fantastiskā numurā muižas mājā».

«Manā maršrutā tā bija viena no pirmajām apmeklētajām vietām, par kuru es esmu pārliecināts, ka pavisam noteikti kādu dienu atgriezīšos īsās brīvdienās,» jūsmo ceļotājs.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu