Fīle: Ukrainas vienošanās ar Krieviju nav šķērslis tās asociācijai ar ES (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas un Ukrainas nule kā parakstītās vienošanās nav šķērslis Ukrainas asociācijai ar Eiropas Savienību (ES), otrdien pavēstīja ES paplašināšanās komisārs Štefans Fīle.

«Citiem vārdiem sakot, ja Maskavā notikušo sarunu rezultāts ir Ukrainas un Krievijas tirdzniecības attiecību normalizācija uz abpusēji izdevīga pamata un ja šīs vienošanās atbilst saistībām, kuras ukraiņi parakstījuši, kad viņi parafēja līgumu par asociāciju un apstiprināja to savā valdībā 18.septembrī, tad šādu notikumu attīstību var tikai apsveikt,» sacīja Fīle.

Viņš norādīja, ka vēl nāksies iepazīties ar to, par ko Ukraina un Krievija vienojušās Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča Maskavas apmeklējuma laikā.

Vienlaikus komisārs uzsvēra, ka «līgums par asociāciju Kijevu nenostāda izvēles priekšā - Maskava vai Brisele».

Lietuvas - ES prezidējošās valsts - ārlietu ministrs Lins Linkevičs apliecināja, ka atbilstoši viņa saņemtajai informācijai neviens no 14 līgumiem, kurus otrdien Maskavā parakstījusi Ukraina, nav pretrunā ar Ukrainas plāniem par tuvināšanos ar ES.

Ukraina un Krievija otrdien parakstījušas vairākus dokumentus, kas skar abu valstu sadarbību dažādās sfērās.

Cita starpā parakstīts līgums par tirdzniecības barjeru atcelšanu un ekonomisko attiecību stiprināšanu. Maskava arī apņēmusies ievērojami samazināt Ukrainai piegādājamās gāzes cenu un iegādāties Ukrainas valdības obligācijas 15 miljardu dolāru apjomā.

Jautājums par Ukrainas iespējamo pievienošanos Krievijas vadītajai Muitas savienībai sarunās neesot apspriests.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu