Nosaka ar nekustamā īpašuma nodokli neapliekamās īpaši aizsargājamās dabas teritorijas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valdība apstiprināja ar nekustamā īpašuma nodokli neapliekamo īpaši aizsargājamo dabas teritoriju sarakstu.

Šāds saraksts izstrādāts, jo likums par nekustamā īpašuma nodokli nosaka, ka ar nekustamā īpašuma nodokli netiek aplikta zeme īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kurās aizliegta saimnieciskā darbība, kā arī ēkas un inženierbūves, kuras izmanto dabas un vides aizsardzības vajadzībām.

Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas un to funkcionālās zonas, kurās esošās zemes vienības un dabas aizsardzībai izmantojamās ēkas un inženierbūves netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli, tiek noteiktas saskaņā ar speciālajiem likumiem: Grīņu dabas rezervāta likumu, Krustkalnu dabas rezervāta likumu, Moricsalas dabas rezervāta likumu, Teiču dabas rezervāta likumu, Gaujas nacionālā parka likumu, Ķemeru nacionālā parka likumu, Slīteres nacionālā parka likumu, vai uz likuma «Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām» pamata izdotajiem īpaši aizsargājamo dabas teritoriju individuālajiem aizsardzības un izmantošanas noteikumiem.

Līdz 2013.gadam pašvaldības pašas noteica, kuras zemes vienības un ēkas vai inženierbūves netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli. Pašvaldību atšķirīgas interpretācijas rezultātā ne visas zemes vienības, ēkas un inženierbūves tika atbrīvotas no nekustamā īpašuma nodokļa, savukārt daļa tika atbrīvotas nepamatoti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu