Miris leģendārais vilcienu aplaupītājs Ronijs Bigss (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien 84 gadu vecumā Lielbritānijā miris bēdīgi slavenais vilcienu aplaupītājs Ronijs Bigss, vēsta mediji.

Bigss pēdējos gados bija pārcietis vairākas triekas.

Bigss bija viens no 15 vīru grupas locekļiem, kas 1963.gada augustā ceļā no Glāzgovas uz Londonu apstādināja nakts vilcienu, nežēlīgi piekaujot tā vadītāju. Laupītāji tika aplenkti, un Bigsam piesprieda 30 gadus cietumsoda, taču viņš no Londonas Vandsvortas cietuma aizbēga jau pēc 15 mēnešiem.

Viņa bēgšanas ceļš gāja caur Spāniju, kur viņam tika veikta plastiskā operācija, uz Austrāliju, Argentīnu un Brazīliju, kur visaptveroša izdošanas līguma trūkuma dēļ viņš varēja dzīvot mierīgi. Un fakts, ka viņa 19 gadus vecā draudzene - striptīza dejotāja Raimunda de Kastro - gaidīja bērnu, nozīmēja, ka saskaņā ar Brazīlijas likumiem viņu nevarēja izsūtīt.

Bigss bija pilnībā izputējis, neskatoties uz viņa daļu - 147 000 sterliņu mārciņu - no kopējā laupījuma 2,6 miljonu mārciņu apmērā. Pēc pašreizējām cenām, laupīšanā iegūtās naudas vērtība ir aptuveni 10 reizes lielāka, un šī laupīšana tajā laikā bija rekords.

Bigss 2001.gadā atgriezās Lielbritānijā, lai izciestu atlikušo cietumsodu, bet 2009.gadā viņa sliktā veselības stāvokļa dēļ viņš aiz humāniem apsvērumiem tika atbrīvots no cietumsoda.

Pēc vairākiem pārciestiem insultiem Bigss bija kļuvis daļēji paralizēts un nespēja runāt.

Pēdējo reizi Bigss sabiedrībā tika redzēts šā gada martā Londonā, kad tika apbedīts Brūss Reinoldss, kurš izplānoja 1963.gada bēdīgi slaveno laupīšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu