Dziedātāja Indra Lintiņa-Lučka ar Rozenštrauha dziesmām viesojas Īrijā un Lielbritānijā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neticami, ka uzzinot par tuvojošos vētru Lielbritānijas krastiem, Indra Lintiņa-Lučka, Sandra Lūķe, Reinis Galenieks iesēdās lidmašīnā, lai 6.decembrī izkāptu laimīgi Dublinas lidostā, kura jau vētru bija sagaidījusi.

Tika apskatīta pilsēta, bet svarīgākais brīdis bija nākošās dienas koncerts. Koncerta otrajā daļā notika sadziedāšanās ar Ingūnas Grietiņas vadīto LBĪ kori «elVē» un LBĪ mūzikas studiju «Mazais letiņš». Koncerta pamata saturs tika veidots ar Eduarda Rozenštrauha dziesmām, kā arī Indras komponētajām dziesmām, ko uzņēma ar lielu uzmanību, interesi un atsaucību.

Nākošajā dienā lidojums turpinājās uz Lielbritāniju. Mākslinieki tika sagaidīti ar dzirkstošu šampanieti Māra Puļa un Vineta vadībā. Tās pašas dienas vakarā bija paredzēta uzstāšanās. Visi vakara klātesošie klausījās ar uzmanību, atsaucību - dziedāja līdzi un dejoja. Pasākums bija ļoti labi apmeklēts, ar dievkalpojumu sākumā kā arī ar gardām vakariņām un dzērieniem.

8.decembrī ceļš veda uz Mansfieldu. Indras stāstījums:

«Tikām brīdināti, ka cilvēku var būt maz, bet notika kas negaidīts - zāle bija klausītāju pilna un kamerkoris «Novadnieki» Helmuta Feldmaņa vadībā profesionāli un tembrāli skaisti dziedāja. Zāle bija kā brīnumā sastingusi no mākslinieciskās burvības.»

No Helmuta Feldmaņa rakstītā: «Vēlreiz paldies par burvīgo koncertu Mansfieldā. Indra, tava balss vienkārši apvija katru baznīcas kaktiņu. Tas bija satriecoši. Kā teica angļi - «Mēs nesapratām neviena vārda, bet tas bija lieliski.»

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu