Laika zīmju vērotājs prognozē, kādi laika apstākļi gaidāmi janvārī (123)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: payorivero, CC BY-NC-ND 2.0

Vērojot, kāda ziema un tās otrais un galvenais mēnesis janvāris varētu būt šogad, jāsecina, ka janvārim jābūt vējainam, nokrišņiem bagātam un bez liela sala, savā blogā raksta laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Lai noskaidrotu, kāds laiks būs janvārī, jāatgriežas pie 1.decembra. Šoziem 1.decembrī gan lija lietus, gan sniga slapjš sniegs un diena bija vējaina. Pašā vakarā drusciņ arī piesala. Atbilstoši šīs dienas laika apstākļiem, janvārim jābūt vējainam, nokrišņiem bagātam un bez liela sala, prognozē laika zīmju vērotājs.

Ja seko 19.un 21.augustam, kas paredz laiku pēc Ziemassvētkiem un janvārī, tad var paredzēt, ka janvāra pirmā puse ar nelielu līdz mērenu salu un nokrišņiem pārsvarā sniega veidā. Mēneša beigās sals var pastiprināties. Bet par vējainu ziemu un janvāri norāda 23. augusts, kad bija jāvēro vējš un ūdeņi. Savukārt laiks Miķeļu nedēļā prognozēja mērenu un nokrišņiem bagātu janvāri.

Ievērojot laika apstākļus nozīmīgajās dienās, tad janvāris kopumā būs ar nelielu līdz mērenu salu un īslaicīga atkušņa dienām gan laikā ap Zvaigznes dienu (6.janvāris), gan mēneša vidū un otrajā pusē. Mēneša beigās sals vietām var sasniegt mīnus 20, mīnus 23 grādu atzīmi. Nokrišņu būs drusciņ vairāk nekā parasti, bet bez dziļa sniega. Kopumā janvāris būs tuvu normai, bet siltāks kā ierasts. Salīdzinoši vējains un ar dažāda veida nokrišņiem, paredz Bukšs.

Janvāris ir ziemas kodols. Ja februāris ir puteņu, tad janvāris ir sala mēnesis. Saskaņā ar ticējumiem, auksti janvāra mēneši viens pēc otra tikpat kā neatkārtojas. Ja janvāris auksts, tad jūlijs sauss un karsts. Ja janvārī bieži snieg un putina, tad jūlijā lietavas, pērkona negaisi. Ja janvārī zeme nesasalst un dienvidu vēji valda, tad būs daudz slimību. Atkušņi janvārī nozīmē neauglīgu vasaru un sliktas ražas dārza kokiem. Ja zāle aug janvārī, tad tā aug slikti vasarā.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu