Akreditēta LU SZF maģistra studiju programma «Diplomātija» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

18. decembrī noslēdzās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LUSZF) Politikas zinātnes nodaļas maģistra studiju programma «Diplomātija» akreditācijas process. Programma ir akreditēta uz sešiem gadiem.

Studiju programmas izvērtējumā eksperti uzsvēruši, ka akadēmiskā personāla kvalifikācija un profesionalitāte ir visaugstākajā iespējamā līmenī attiecīgajā politikas zinātnes studiju virzienā Latvijā un atbilst visām akadēmiskajam personālam izvirzītajām prasībām. Eksperti norāda, ka akadēmiskais personāls ir iesaistīts zinātniski pētnieciskā darbā un tā pētnieciskās tēmas sasaucas ar esošajām tendencēm un darba devēju interesēm. Tika uzteiktas arī programmā izmatotās studiju metodes, kas ir modernas un daudzveidīgas, bez jau ierastajiem semināriem, liels uzsvars tiek likts uz grupu darbu un lietišķajām spēlēm jeb simulācijām, tādējādi ļaujot studentiem studiju gaitā iegūt lieliskas problēmu risināšanas iemaņas. Studiju programma vienlaicīgi ir orientēta gan uz akadēmisko, gan profesionālo zināšanu ieguvi.

Kā uzsver programmas «Diplomātija» direktors Toms Rostoks: «Maģistra studiju programmai «Diplomātija» piešķirtā akreditācija uz 6 gadiem paver jaunas iespējas fokusēties uz programmas tālāku pilnveidošanu un starptautiskās sadarbības attīstīšanu. Mūsu primārais uzdevums ir panākt, lai programmas absolventi varētu ar pārliecību skatīties nākotnē, zinot, ka viņu iegūtās zināšanas un prasmes tiks augstu vērtētas darba tirgū. Īpaši priecē tas, ka eksperti ir ļoti atzinīgi novērtējuši pasniedzēju profesionālo kvalifikāciju, kas, manuprāt, ir svarīgākais priekšnosacījums tam, lai mēs varētu piedāvāt interesantas un noderīgas studijas.»

LU Sociālo zinātņu fakultātē tiek aktīvi attīstītas e-studijas, multimediju un interneta izmantošanas iespējas studiju procesā. Tā piemēram, studentiem ir pieejama visa programmā nepieciešamā pamatliteratūra ieskanētā veidā, tādējādi nodrošinot teorētiskās informācijas pieejamību.

Uzņemšana maģistra studiju programmā «Diplomātija» notiks 2014. gada jūlijā. Par studiju programmas studentu var kļūt ikviens, kuram ir bakalaura grāds un kurš ir izturējis iestājpārbaudījumu pārrunu veidā par starptautiskajām attiecībām un diplomātijas teorētiskajiem un aktuālajiem jautājumiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu