WSI: Siltums Eiropā valdīs arī tuvākajos mēnešos (106)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: todderick42, CC BY-NC 2.0

Tuvākajos trīs mēnešos – janvārī, februārī un martā - Eiropas lielākajā daļā saglabāsies silts laiks, prognozē kompānija «Weather Services International» (WSI).

Decembri raksturojusi neierasti spēcīga rietumu gaisa plūsma pāri Ziemeļeiropai, savukārt augsta spiediena apgabals nedaudz vēsāku laiku kā ierasts atnesis vienīgi daļai Pireneju pussalas, Francijas un Itālijas.

Aukstuma nav tādēļ, ka nav izveidojies bloķējošs anticiklons, kas iepriekšējos gados Eiropas lielākajā daļā atnesa aukstas ziemas.

Patlaban nav nekādu pazīmju, ka esošā sinoptiskā situācija ziemas atlikušajā daļā varētu strauji mainīties. Līdz ar to sagaidāms, ka Eiropas lielākajā daļā saglabāsies siltāks laiks nekā parasti, un vislielākā gaisa temperatūras novirze no normas gaidāma Austrumeiropā, prognozē WSI sinoptiķi.

Rietumeiropā gaisa temperatūra būs tuvu normai, šeit turpināsies vētrains laiks.

Jau ziņots, ka amerikāņu «Climate Forecast System» prognoze liecina, ka Latvijā silta būs ne tikai ziema, bet arī pavasaris. Turpretī saskaņā ar latviešu tautas ticējumiem ziemas beigas un pavasara sākums varētu būt ar salu un sniegu.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu