Ziemassvētki bez sniega būs ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā (8)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: leolumix, CC BY-NC-SA 2.0

2013.gada Ziemassvētki Eiropas lielākajā daļā būs bez sniega, balti svētki gaidāmi tikai kalnu rajonos, kā arī vietām Eiropas ziemeļos un austrumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijā un arī pārējās Baltijas valstīs sniega nav nemaz. Sniega nav arī tuvējos Krievijas apgabalos, tostarp Sanktpēterburgā, bet Maskavā pagaidām saglabājas aptuveni desmit centimetru bieza sniega kārta.

Pelēki Ziemassvētki gaidāmi arī Helsinkos, Stokholmā un Oslo, lai gan sniegs ir kalnos Norvēģijas galvaspilsētas apkaimē. Sniega sega saglabājas Lapzemē, kur tā vietām ir biezāka par pusmetru.

Plāna sniega kārtiņa ir Baltkrievijas austrumos un daļā Ukrainas. Pārējā Eiropā sniega nav, izņemot kalnus.

Daudzviet Eiropā plosās vējš. Brīdinājums par stipru vēju vai ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastē izsludināts Beļģijā, Francijā, Igaunijā, Islandē, Īrijā, Lielbritānijā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Portugālē, Slovākijā, Slovēnijā, Somijā, Spānijā, Vācijā un Zviedrijā.

Lielbritānijā vietām gaidāmi stipra lietus izraisīti plūdi, tie iespējami arī Portugālē un Spānijā.

Snigšana svētkos gaidāma kalnos Centrāleiropā, galvenokārt Alpos, kā arī daļā Skandināvijas un kalnos Spānijas ziemeļos, īslaicīgi snigs arī dažviet Britu salās, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu