Šodien pārspēti siltuma rekordi; dārdējis pērkons un novērots zibens (30)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ruben Vermeersch, CC BY-NC-ND 2.0

Pirmdien visā Latvijā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +5,5..+7 grādiem, un Alūksnē šogad piedzīvots siltākais 23.decembris meteoroloģisko novērojumu vēsturē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Termometra stabiņš Alūksnes meteoroloģisko novērojumu stacijā pirmdien pakāpās līdz +5,9 grādiem, tādējādi pārspējot līdzšinējo siltuma rekordu – 1974.gadā reģistrētos +5 grādus.

Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz nepilniem +7 grādiem, nepārspēts paliek 1974.gada rekords - +7,5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija naktī uz pirmdienu, kā arī pirmdienas priekšpusdienā. Valsts lielākajā daļā pirmdien uzspīdēja saule un īslaicīgi lija, vietām bija lietusgāzes un krusa. Rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 11-16 metru sekundē.

Vecpiebalgas novadā lietusgāzi un krusu pirmdienas pēcpusdienā pavadīja arī vismaz divi zibens spērieni un pērkona grāvieni, pavēstīja vietējie iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka tuvākajā naktī vējš pierims, bet dienā dienvidu vēja ātrums brāzmās atkal pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē. 24.decembra naktī un no rīta gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi, dienā gaiss sasils līdz +3..+6 grādiem.

Otrdien no rīta un dienā debesis Latvijā apmāksies un daudzviet gaidāms neliels lietus. Dienas otrajā pusē mākoņu kļūs mazāk, Ziemassvētku vakarā nokrišņi nav gaidāmi, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu