Rīgas Sv.Jāņa baznīcā izskanēs Jāņa Lūsēna koncertprogramma «Mazu brīdi pirms...» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar plkst.18 Rīgas Sv.Jāņa baznīcā izskanēs Jāņa Lūsēna koncertprogramma «Mazu brīdi pirms...», aģentūru LETA informēja muzikālā teātra «Ars Nova» producente Anda Zadovska.

Dziesmu programma «Mazu brīdi pirms...», kas komponēta Latvijas Nacionālās Operas solistei Kristīnei Zadovskai un operdziedātājam Ingum Pētersonam, Sv.Jāņa baznīcā tradicionāli būs klausāma jau septīto gadu. Tā ir guvusi klausītāju atsaucību, ir ticis izdots un atkārtoti tiražēts mūzikas albums «Mazu brīdi pirms…», un ar šo programmu mākslinieki ir viesojušies teju visos Latvijas novadu dievnamos.

Koncerta programmā būs komponista Jāņa Lūsēna radītas melodijas, kuru pamatā ir latviešu dzejnieku Kārļa Skalbes un Viļa Plūdoņa mīlas lirika, kā arī Paulīnas Bārdas un Leonīda Breikša dzejas darbi. Programmas vadmotīvs - Dieva klātbūtne, mīlestība, ģimene.

Programmu Rīgas Sv.Jāņa baznīcā izpildīs Zadovska un Pētersons. Kā izpildītājs piedalīsies arī dziesmu autors Jānis Lūsēns un mūziķu sastāvs komponista vadībā: Jānis Lūsēns spēlēs taustiņinstrumentus, zvaniņus un perkusijas, Jānis Lūsēns juniors - basģitāru, bet Marita Bērziņa - akordeonu.

Savukārt rīt, 26.decembrī, plkst.17 klausītāji aicināti apmeklēt koncertu «Ar zvaigžņu kluso gaismu», kurā Jāņa Lūsēna kompozīcijas izpildīs Zigfrīds Muktupāvels. Pie taustiņinstrumenta un perkusijām atradīsies komponists, bet basģitāru spēlēs Jānis Lūsēns juniors.

Izvēlētās pēcpusdienas stundas koncerta norisei ir komponista asociācija ar jaunības laikā pavadītajiem novakariem dzimtās Liepājas baznīcās, spēlējot ērģeles.

Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē - no 1980.gada līdz mūsdienām. Tajā būs dzirdami vairāki Indriķa dziedājumi no Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas «Indriķa hronika», kā arī 80.gados tapušas dziesmas ar Māra Melgalva vārdiem un pēdējos gados komponētās dziesmas ar Kārļa Skalbes, Aspazijas un Plūdoņa vārdiem. Koncerta noslēgumā izskanēs ar šā gada jubilāra - Ojāra Vācieša - mīlas lirika, kuras smalkums un jūtīgums varētu būt tuvs sufistu izpratnei par Dievu kā labāko draugu. Skaņdarbos mākslinieki meklēs veidu, kā caur mūziku un dzeju apliecināt savu piederību Dieva radītajai pasaulei un kārtībai tajā.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu