Vietām migla un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrew Ressa, CC BY-NC-ND 2.0

Piektdienas rītā uz valsts autoceļiem kopumā ir apmierinoši braukšanas apstākļi, liecina VAS «Latvijas Valsts ceļi» apkopotā informācija. 

Rīgas apkārtnē, Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Bauskas, Siguldas, Valmieras un Ādažu virzienos ir apmierinoši braukšanas apstākļi. Brauktuves slapjas.

Daugavpils virzienā migla un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu posmā Pļaviņas – Nīcgale. Brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiāliem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Aizkraukles apkaimē. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Laikapstākļu ietekmē grantētie autoceļi pārmitrinās, kā rezultātā to nestspēja būtiski samazinās. Tādēļ uz atsevišķiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu maksimālās masas ierobežojumi kravas autotransportam.

«Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri un atgādinām, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs,» norāda LVC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu