Cauņa: Nepieļauju iespēju, ka izaugsme varētu apstāties (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, kurš 2011. un 2012.gadā tika atzīts par valsts gada labāko futbolistu, pašlaik turpina atlabšanas procesu no pēdas savainojuma un neslēpj, ka šī viņam noteikti ir smagākā trauma karjerā, sportists izteicies sarunā ar žurnālu «Sporta Avīze».

Līdz šim 25 gadus vecais Maskavas CSKA kluba pussargs šosezon laukumā izgājis četrās Krievijas premjerlīgas čempionāta spēlēs, kā arī UEFA Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā mačā. Mēnesi iepriekš viņš pārcieta otro pēdas operāciju pusgada laikā, bet atgriešanās pilnvērtīgos treniņos viņam tiek prognozēta janvāra pirmajā pusē.

«Izrādījās, ka tad, kad augustā atsāku spēlēt un nospēlēju mēnesi, kāja vēl nebija sadzijusi. Sanāca, ka mēnesi pamocījos, un vajadzēja vēl vienu operāciju. Mazliet nepareizi bija uztaisīts rentgens - taisījām no augšas, bet tā metāla plāksne, kas man jau bija kājā, atradās priekšā apakšā esošajai lūzuma vietai, ko līdz ar to nevarēja redzēt,» situāciju raksturo Cauņa. «Pēc vienas spēles pateicu - viss, es tā vairs nevaru, tā nav spēlēšana. Ar to lūzumu rudenī nospēlēju arī abas valstsvienības spēles pret grieķiem un lietuviešiem.»

Cauņam spēlēt un trenēties liedz piektā pleznas kaula lūzums. «Stulbi, ka tā izlaists pusgads. Pa vidu vēl gaidījām pusotru mēnesi, jo domājām, ka viss būs kārtībā, ka tikai jāpagaida, kamēr saaug. Tu domā, ka visu vari, bet izrādās, ka nevari neko. Pirmajās divās nedēļās [pēc operācijas] negribējās nekur iet un nevienam rādīties - tikai gulēju un ēdu. Negribēju redzēt nevienu ciemiņu.»

«Šī man noteikti ir smagākā trauma karjerā,» izceļ futbolists. «Nepieļauju iespēju, ka [izaugsme] varētu apstāties, un te nav runa par algu vai ko tamlīdzīgu. Man nav tā, ka obligāti jānopelna miljons, pieci vai desmit. Man vienalga. Pats galvenais ir spēlēt CSKA - tā, lai būtu šeit apmierināts. Gribu visu laiku progresēt, nevis apstāties un pateikt - CSKA un viss, tā ir mana virsotne.»

«Noteikti vēlreiz gribētu kļūt par Latvijas labāko futbolistu, tā kārtīgi ar veselību kaulos uzspēlēt UEFA Čempionu līgā un ar CSKA uzvarēt kaut ko Eiropā,» par saviem nākotnes mērķiem izsakās Cauņa.

Maskavas klubs premjerlīgas kopvērtējumā pašlaik ar 34 punktiem 19 spēlēs ieņem piekto vietu, bet čempionāta izspēle pēc ziemas pārtraukuma atsāksies 8.februārī. Tikmēr UEFA Čempionu līgas grupu turnīru CSKA komanda noslēdza savas grupas pēdējā, ceturtajā, vietā, tādējādi noslēdzot Eirokausu sezonu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu