Foto: Ekstremāli laika apstākļi Eiropā - izsludināti jauni augstākās pakāpes brīdinājumi (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ekstremāli laika apstākļi svētku dienās piemeklējuši vairākas Eiropas valstis, taču saskaņā ar sinoptiķu prognozēm nekas vēl nav beidzies.

Jau rakstījām par to, ka dramatiska snigšana piemeklējusi Šveici, kur 12 stundu laikā uzsnigusi pamatīga aptuveni metru bieza sniega kārta, radot traucējumus ceļu un dzelzceļu satiksmē. Savukārt portāls «baltic-ireland.ie» vēsta, ka vētra aizvadītajā naktī skārusi Īriju, kur ap 70 000 mājsaimniecību palikušas bez elektrības, vēja nogāzti koki bloķējuši daudzus ceļus un bojāti telekomunikāciju tīkli.

Portāls vēsta, ka Dublinas lidostā spēcīgais vējš kavē lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos, vairāki reisi ir atcelti. Aviokompānijas «Ryanair» lidmašīna, kurai bija paredzēts doties uz Rīgu šorīt pulksten 7, pacēlās tikai pulksten 9.35.

Vairākās valsts teritorijās šodien izsludināti augstākie - sarkanie un oranžie brīdinājumi.

Spēcīgs lietus un vēja brāzmas līdz pat 29 metriem sekundē piemeklējušas arī Lielbritāniju, kas vēl nav paspējusi atgūties pēc vētras, kas skāra valsti pirms dažām dienām, vēsta britu mediji.

Meteoroloģijas dienests izsludinājis dzelteno brīdinājumu, pastāv plūdu draudi.Šoreiz vētra visvairāk apdraud Anglijas un Velsas ziemeļus.

Jau ziņots, ka vētrā vairākās Eiropas valstīs pirmdienas vakarā un otrdien dzīvību zaudējuši vismaz seši cilvēki, bet vēl vairāki pazuduši bez vēsts. Tiek ziņots, ka spēcīgais vējš un stiprās lietusgāzes izraisījušas satiksmes haosu gan Lielbritānijā, gan Francijā.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu