Notiks Ziemassvētku pasākums reemigrējošiem Latvijas jauniešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Domājot par valsts reemigrācijas politiku, projekta Go and return organizatori, ar Fonds Sabiedrībai un Eiropas Savienības programmas Jaunatne darbībā atbalstu 2013. gada 27.decembrī Ģertrūdes ielas teātra telpās, Rīgā, plkst. 18:00 rīkos pasākumu Mājās atgriešanās, kura mērķis ir sapulcēt vienkopus gan tos Latvijas iedzīvotājus, kas jau pēc ilgāka laika prombūtnes ārvalstīs, atgriezušies Latvijā, gan tos, kas vēl tikai plāno to darīt, informēja «Fonds Sabiedrībai».

Līdz ar Latvijas ekonomiskās situācijas uzlabošanos un, tajā pašā laikā, demogrāfisko problēmu saasināšanos, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par reemigrāciju. Daudzi jauni cilvēki, kuri ir ieguvuši augstāko izglītību vai arī vērtīgu darba pieredzi ārzemēs ir gatavi atgriezties, ieguldīt Latvijas ekonomikā un attīstīt Latvijas valsti, taču atgriežoties saskaras ar smagām reintegrācijas problēmām. Pasākums Mājās atgriešanās šiem un vēl daudziem citiem jauniešiem dos iespēju tīkloties, uzzināt vienam otra pieredzi un dalīties iespējamās nākotnes idejās. Pasākuma programmā savos pieredzes stāstos dalīsies gan aizrautīgie pasaules apceļotāji un projekta 100 latviešu stāsti autori, gan citi jaunieši, kas pēc ilgākas prombūtnes ārvalstīs atgriezušies Latvijā, lai uzsāku uzņēmējdarbību vai pierādītu sevi citos profesionālos veidos.

Visu decembra mēnesi projekta Go and return ietvaros tika organizēts fotokonkurss jauniešiem 12 iemesli, lai atgrieztos mājās, kā ietvaros tika atlasītas 12 labākās fotogrāfijas, kas tika publicētas īpašā 2014. gada kalendārā. Pasākuma Mājās atgriešanās ietvaros tiks godināti visi konkursa uzvarētāji. Katrs pasākuma apmeklētājs par piemiņu saņems īpašo plānotāju.

Pasākums Mājās atgriešanās notiks 2013. gada 27.decembrī plkst. 18:00 Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 100, Rīgā. Ieeja pasākumā bez maksas. Pasākums tiek rīkots ar Eiropas Savienības projekta Jaunatne Darbībai atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu