2013.gadā pirktākās grāmatas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kāds bija 2013. gads un ko gaidām no 2014. gada? Gadu mijā atskatāmies uz paveikto un ieskicējam nākotni, informē Ilze Veisbārde, SIA «Jānis Roze» Reklāmas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja..

Esam apkopojuši 2013. gada pirktāko grāmatu topu latviešu, angļu un krievu valodā.

Savu uzvaras gājienu turpina E. L. Džeimsas «Greja piecdesmit nokrāsas».

Savukārt otro vietu ieņem populārā autora Dena Brauna romāns «Inferno», kurš latviešu valodā iznāca tikai rudenī.

Trešā pirktākā grāmata 2013. gadā - «Sievietes, kuras skrien ar vilkiem», kas visa gada garumā bija viena no pieprasītākajām grāmatām Jāņa Rozes grāmatnīcās.

Pateicoties vasarā notikušajiem Dziesmu svētkiem, godpilnajā piektajā vietā ierindojusies «Latvieša lielā dziesmu klade».

Grāmatu «Senbaltu spēka zīmes un raksti» un «Spēka dziesmas» atrašanās pirktāko grāmatu augšgalā apliecina mūsu pircēju vēlmi atgriezties pie savām saknēm, izprast savas identitātes saknes.

Iecienītas bijušas grāmatas ne tikai par spilgtām Latvijas personībām - aktrisi Olgu Dreģi, basketbolistu Valdi Valteru, dzejnieku Imantu Ziedoni un hokejistu Viktoru Hatuļevu, bet arī par ekstrēmo autobraucēju Džeremiju Klārksonu, kura grāmata ierindojās grāmatu topa desmitajā vietā.

Nemainīga vērtība ir praktiskā literatūra - pavārgrāmatas un diētu grāmatas. Starp populārākajiem autoriem jāmin Robins Šarma, kura grāmatas visbiežāk parādās gada pirktāko grāmatu sarakstā.

Latviešu orģinālliteratūrā lielisks pieteikums ir Jāņa Joņeva grāmata «Jelgava 94».

Angļu valodā pirmo vietu pārliecinoši ieņem Džona Grīna darbs «Mūsu zvaigžņu vaina», kurš gada nogalē iznācis arī latviešu valodā. Starp bērnu grāmatām iemīļotākās bijušas «Grega dienasgrāmatas» un «Nikijas dienasgrāmatas», kā arī «Monstru skola». Savukārt jau otro gadu populārāko bērnu grāmatu vidū ierindojas Indras Sproģes grāmata «Māci mani, Degunlāci!».

2014.gads solās būt notikumiem bagāts - esam pārgājuši uz jaunu norēķina valūtu eiro, un uzņēmums «Jānis Roze» svin savu 100 gadu jubileju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu