Valsts prezidents uzteic Samoilova un Šmēdiņa panākumus (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien sveica pludmales volejbolistus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, uzsverot, ka liels nopelns viņu panākumos ir veiksmīgajam tēvu un dēlu sadarbības modelim, kas liecina par stipru komandas garu, aģentūru LETA informēja prezidenta kancelejas preses dienestā.

Bērziņš ar Pasaules kausa ieguvējiem pludmales volejbolā Samoilovu un Šmēdiņu, kā arī viņu treneriem Andri Šmēdiņu un Genādiju Samoilovu tikās, lai pārrunātu sezonas gaitu un izcilos panākumus.

Sportisti sarunā prezidentam uzsvēra, ka viens no viņu izvirzītajiem mērķiem saistās ar 2016. gada Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kurās volejbolisti cer gūt augstākos no sasniegumiem. Vienlaikus sarunas dalībnieki atzina, ka izcilo panākumu atslēga ir ne tikai talants, bet arī milzīgs darbs, kas tiek ieguldīts fiziskajā sagatavotībā.

Bērziņš dalījās ar savu pieredzi un atmiņām par laiku, kad pats aktīvi spēlējis volejbolu, uzsverot, ka šī brīža sporta politikas veidošanā Latvijā būtu vairāk jābalstās uz tiem sporta centriem, kuros ir jau pieejamas modernas sporta būves un profesionāli treneri, kā arī iespēja bērniem un jauniešiem iegūt labu pamatizglītību.

Šosezon abi sportisti uzvarējuši trīs "Grand Slam" posmos, bet vēl divos cīnījušies finālā un vienā ieguvuši trešo vietu, kā arī izcīnījuši Eiropas čempionāta sudraba godalgas. Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) Jāni Šmēdiņu apbalvojusi kā 2013. gada labāko gremdētāju, labāko laukuma spēlētāju, labāko cēlāju un labāko sportistu, savukārt sportistu duets atzīts par gada labāko komandu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu