Jau naktī vairākās vietās pārspēts 28.decembra siltuma rekords (20)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NOTperfect, CC BY-NC-SA 2.0

Agrā sestdienas rītā gaisa temperatūra Latvijas rietumu un centrālajā daļā ir +5..+7 grādi, savukārt valsts austrumos termometri rāda +2..+5 grādus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām jau pārspēts 28.decembra siltuma rekords. Piemēram, Ventspilī gaisa temperatūra trijos naktī sasniedza +6,8 grādus, tādējādi par dažām grāda desmitdaļām pārspējot līdzšinējo siltuma rekordu, kas bija reģistrēts 1975.gadā.

Debesis ir daļēji apmākušās, nokrišņu nav. Pūš mērens dienvidu vējš ar brāzmām līdz 8-14 metriem sekundē. Braukšanas apstākļi apmierinoši.

Rīgā apmācies laiks, dienvidu vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniedz 13 metru sekundē, gaisa temperatūra +6..+7 grādi, līdz jaunam siltuma rekordam atlicis viens grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,8 grādiem Rēzeknē līdz +6,7 grādiem Pāvilostā.

27.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +22 grādi Spānijas ziemeļu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija -15 grādu Vorkutā, Krievijā, un -19 grādu Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu