Koris «Latvija» sācis sadarbību ar Jeruzalemes simfonisko orķestri (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts akadēmiskais koris (VAK) «Latvija» ir devies uz Izraēlu, lai ar koncertturneju noslēgtu šo gadu un sāktu jaunu sadarbību ar Jeruzalemes simfonisko orķestri, informēja VAK «Latvija» producente Ieva Vītiņa.

Piecu koncertu ciklā Telavivas Operā un Jeruzalemes Henrija Krauna zālē tiks atskaņoti trīs nozīmīgi klasikas opusi - Georga Frīdriha Hendeļa oratorija «Solomons», Ludviga van Bēthovena «Missa Solemnis» un Jozefa Haidna oratorija «Pasaules radīšana».

Piedalīties šajos koncertos kori «Latvija» ir aicinājis Jeruzalemes Simfoniskais orķestris. Pēc pirmajiem mēģinājumiem orķestra ģenerāldirektors Jairs Sterns ir izteicis komplimentus par kora skanējumu un cer, ka jau pēc koncerttūres beigām varētu panākt vienošanos, lai kori atkal varētu uzaicināt uz līdzīgu koncertturneju 2015./2016.gada koncertsezonā. Turneja sāksies šodien ar Hendeļa oratorijas «Solomons» atskaņojumu Jeruzalemē, Henrija Krauna zālē.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu