Radošajā nodarbībā varēs iepazīt etnogrāfiskās spēka zīmes (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014.gada 4.janvārī, plkst. 12:00 Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši - radošā nodarbība, kuras laikā būs iespēja iepazīties ar svarīgāko informāciju par latviešu etnogrāfiskajām spēka zīmēm un praktiski izgatavot piespraudi vai atstarotāju etnogrāfisko zīmju formā.

Tās sajūtas, kas saklausītas tautasdziesmās, ticējumos, mīklās, caur tautas gudrību un prasmēm, pārvērtušās rakstu zīmēs, kuru skaidrojums ir bijis un būs aktuāls. Cilvēki katrā tautā ar mīlestību un pacietību liek zīmju rakstus – netieši tajos ietverot centienus savas prasmes saglabāt un nodot nākamajām paaudzēm.

Latviešu ornamenti, raksti jeb etnogrāfiskās zīmes - Dieva zīme, Māras zīmes, Laimas zīme, Saules zīme, Mēness zīme, Pērkona krusts, Jumis, Zalktis, Ūsiņš - ir zīmes, ko pazinuši un pratuši izmantot mūsu senči vairāk kā pirms 4500 gadiem, vajadzīgajā brīdī zinot, kur smelties enerģiju. Šīs zīmes spēj mūs gan pasargāt, gan dziedināt, gan rast mieru un līdzsvaru sevī.

Par katras zīmes skaidrojumu uzzināsiet izzinoši - radošajā nodarbībā «Etnogrāfiskās spēka zīmes», kur praktiski būs iespēja izveidot piespraudi vai atstarotāju paša izvēlētā ornamenta formā. Radošā nodarbība notiks Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī 2014.gada 4.janvārī, plkst. 12:00. Dalības maksa nodarbībā: 4,50 EUR/ 3,17 Ls, pirmsskolas vecuma bērniem – 1,50 EUR/1,06 Ls.

Vairāk informācijas un pieteikšanās nodarbībai pa tel. 63005445.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu