Jūrmalā plaukst pūpoli, neierasti laika apstākļi gaidāmi arī šodien (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lasītāja foto

«Apollo» lasītājs Viljams ir iesūtījis bildi no Vaivariem Jūrmalā, kur redzami plaukstoši pūpoli, iedzīvotāji iepriekš ziņojuši arī par mežā redzētām gailenēm un tauriņiem. Neierasti silts laiks gaidāms arī nedēļas pēdējā dienā.

Šodien nokrišņu zona turpinās virzīties pāri Latvijas teritorijai, līdz ar to debesis būs lielākoties mākoņainas un daudzviet līs. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4…+8 grādiem, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien augstākā temperatūra tika reģistrēta Pāvilostā plkst. desmitos vakarā, kur termometra stabiņš sasniedza +8,5 grādus, taču 1998. gada nacionālais siltuma rekords (+8,8 grādi) vakar netika pārspēts.

Laika apstākļu ietekmē grantētie autoceļi pārmitrinās, kā rezultātā to nestspēja būtiski samazinās. Tādēļ uz atsevišķiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu maksimālās masas ierobežojumi kravas autotransportam, brīdina Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri un atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu