T.Dukurs: Jaunajā gadā, lai veiksme ir mūsu pusē, pārējo panāksim paši (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas skeletona izlase, sākot izšķirošo posmu pirms Soču olimpiskajām spēlēm, lietderīgi padarbojusies gan fiziskās kondīcijas uzlabošanai, gan arī tehnikas jomā, tāpēc Jauno gadu sagaida optimistiski, sarunā ar aģentūru LETA izteicās Tomass Dukurs.

Pēc trim Pasaules kausa posmiem vecākais no brāļiem Dukuriem kopvērtējumā ieņem ceturto vietu. Pēc ceturtās vietas pirmajā posmā Kalgari, otrajā posmā Pārksitijā viņš palika sestais, bet trešajās sacīkstēs Leikpleisidā pirmoreiz šosezon kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

«Par sezonas sākumu varu teikt, ka nav nekādas vainas. Protams, ka varēja būt veiksmīgāk, bet kopumā viss ir kārtībā,» Dukurs izteicās sarunā ar aģentūru LETA.

Leikpleisidas sacīkstēs T. Dukurs braucis ar sava jaunākā brāļa Martina slidām, jo pašam nevienas nav bijušas piemērotas tik lielam aukstumam.

«Ja tiek izcīnīta vieta uz pjedestāla, protams, ka vienmēr esmu apmierinātāks,» secina T. Dukurs. «Vienīgi neesmu priecīgs par to, ka arī šajā trasē treniņos braucu labāk nekā sacensībās. Tā nav laba iezīme.»

«Galīgi nebiju gatavs tik lielam Leikpleisidas aukstumam. Nepieciešams, lai būtu atbilstoša tehnika jebkādiem apstākļiem, turklāt vēl jāspēj izvēlēties īstā,» stāstīja T. Dukurs. «Ja uz Ziemeļameriku man nebija līdzi slidas tādam aukstumam, tagad viss ir sagatavots.»

Kā stāstīja Tomass Dukurs, līdz 23. decembrim viņiem bijusi treniņnometne fiziskās kondīcijas ielikšanai. 24. un 25. decembrī bijis brīvs, tomēr turpināts strādāt pie tehnikas, bet 26. decembrī Latvijas skeletonisti atsākuši trenēties divas reizes dienā.

«Esam padarbojušies lietderīgi gan fiziskajā ziņā, gan arī tehniskajā, jo katram sagatavotas 8-9 jaunas slidas,» izteicās T. Dukurs.

Kā zināms, brāļu Dukuru tēvs Dainis pametis darbu Siguldas ledus trases direktora amatā, lai varētu būt kopā ar dēliem un palīdzēt viņiem gatavoties Soču olimpiskajām spēlēm.

«Katrs cilvēks, kas kaut ko dara, dod labumu. Sliktāk noteikti nebūs,» T. Dukurs komentēja tēva pilnvērtīgu pievienošanos Latvijas skeletona izlases kolektīvam. «Tā ir papildu video kamera, cilvēks, kurš var iedot padomu. Jo vairāk varam nosegt trasi, jo vairāk gudro galvu, jo labāk

«Jaunajā gadā mums var novēlēt, lai izdodas sasniegt to mērķi, ko esam iecerējuši. Tāpat, lai nedaudz veiksme ir mūsu pusē, jo viss izšķiras sekundes simtdaļās. Pārējo panāksim paši,» optimistiski noskaņots pirms izšķirošās sezonas daļas ir pagājušās sezonas Pasaules kausa vicečempions.

T. Dukura jaunākais brālis Martins, kurš ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists, Leikpleisidas posmā palika vien astotais un Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik ieņem otro vietu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu