Basketbola zvaigzne Pārkers atvainojas par trīs gadus vecu antisemītisma žestu (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio «Spurs» zvaigzne Tonijs Pārkers publiski atvainojies par trīs gadus vecu notikumu, kurā viņš demonstrējis tādu pašu antisemītisma žestu, par kāda izrādīšanu plašai kritikai nesen kā pakļauts Anglijas premjerlīgas futbola kluba Vestbromvičas «Albion» franču uzbrucējs Nikolā Anelka.

Abu franču sportistu pielietotais žests tiek uzskatīts par apgrieztu nacistu sveiciena simbolu. To publiski slavenu padarījis franču komiķis Džedonī, kurš žestu sācis pielietot 2005.gadā.

«Lai arī šis žests daudzus gadus bijis Francijas kultūras sastāvdaļa, tikai pavisam nesen uzzināju par tā negatīvajām asociācijām,» Pārkers citēts NBA paziņojumā. «Kad pirms trim gadiem tiku nofotografēts, rādot šo žestu, uzskatīju to par humoristisku darbību un nezināju, kā tas ir tulkojams. Tagad vēlos par to atvainoties un solu šādu žestu vairs nekad neizmantot.»

Jau ziņots, ka Anelka par šī žesta demonstrēšanu, kas tika novērota pagājušās nedēļas premjerlīgas čempionāta spēlē, varētu saņemt diskvalifikāciju. Tikmēr pats Anelka noliedzis, ka žests bijis antisemītisks, sakot, ka tas veltīts viņa draugam Džedonī.

Anelkas demonstrētais žests izraisījis plašu Izraēlas politiķu un mediju kritiku.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu