Gada laikā 62 autovadītāji Zemgalē sarūpējuši sev nopietnākas nepatikšanas (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Strādājot pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā, 2013.gadā Zemgales reģionā aizturēti 62 autovadītāji, kuri mēģinājuši piekukuļot policijas darbiniekus, lai netiktu noformēti administratīvie pārkāpuma protokoli, savukārt 2012.gadā bija aizturējuši 43 autovadītājus.

Kā informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē, aizvadītajā gada 29.decembrī kukuļdevējs tika aizturēts Bauskā, Uzvaras ielā, 1985.gadā dzimis vīrietis, kurš vadījis transportlīdzekli pie aizliedzošā signāla, un mēģinājis iedot policistiem desmit latus, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Aizvadītā gadā Zemgales reģionā no 62 aizturēto autovadītāju skaita– Dobelē par kukuļdošanu aizturēti 19 autovadītāji, Bauskā – 11, Aizkrauklē – 10, Jelgavā – 10, Jēkabpilī – 7 un Tukumā - 5.

Par kukuļdošanu uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas «Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Policija turpina strādāt pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu