Aizvadītajā gadā visvairāk nelegāli lejupielādētas Bruno Marsa un Riannas dziesmas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā gadā no mūzikas pirātisma visvairāk cietuši popmūzikas dziedātāji Bruno Marss un Rianna, liecina vietnes «Musicmetric» apkopotā informācija. Saskaņā ar programmas «BitTorrent» datiem katra mūziķa darbi nelegāli lejupielādēti vairāk nekā piecus miljonus reižu.

Neviens no abiem mūziķiem pērn nav izlaidis jaunu albumu. Taču Marsa ieraksts «Unorthodox Jukebox» un Riannas «Unapologetic» iznāca 2012.gada nogalē. Tikmēr franču elektroniskās mūzikas dueta «Daft Punk» un amerikāņu dziedātāja Džastina Timberleika dziesmas un albumi tādā veidā lejupielādēti vairāk nekā četrus miljonus reižu.

Lai arī likumīgā veidā pārdod arvien mazāk mūzikas ierakstu, nelegālās lejupielādes un popularitāte sociālajos tīklos ļauj skaidrāk apjaust mūziķu popularitāti, norāda «Musicmetric» pārstāvis Gregorijs Mīds. «Protams, mēs nosodām pirātismu. Taču «BitTorrent» dati parāda mūziķu popularitāti fanu vidū. Redzams, kurās valstīs aktīvāk lejupielādēti mūzikas ieraksti, un tādējādi iespējams plānot turnejas,» viņš klāsta. «Agrāk cilvēki pirms albuma pirkšanas to paklausījās mūzikas ierakstu veikalā, taču tagad viņi lejupielādē vai straumē dziesmu, bet vēlāk to varbūt nopērk vai dodas uz koncertu.»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu