Rīgas Stradiņa universitātē sākas ziemas uzņemšana (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

No pirmdienas, 6.janvāra divu nedēļu garumā līdz piektdienai, 17.janvārim Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks ziemas uzņemšana sociālo zinātņu, kā arī medicīnas un veselības aprūpes pamatstudiju un maģistra studiju programmās ar vairāk nekā 300 studiju vietām, informēja Edijs Šauers, RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Uzņemšana notiks četrās pamatstudiju programmās ar 226 maksas studiju vietām un vienu, no RSU pašu līdzekļiem piešķirtu bezmaksas vietu:

akadēmiskajā bakalaura studiju programmā Veselības sports,

1 RSU piešķirta bezmaksas vieta, 11 maksas vietas

akadēmiskajā bakalaura studiju programmā Uzturs,

15 maksas vietu nepilna laika klātienē

akadēmiskajā bakalaura studiju programmā Tiesību zinātne,

50 maksas studiju vietu pilna laika klātienē;

50 maksas studiju vietu nepilna laika klātienē

profesionālajā bakalaura studiju programmā Tiesību zinātne.

50 maksas studiju vietu pilna laika klātienē;

50 maksas studiju vietu nepilna laika klātienē

Un šādās četrās maģistra studiju programmās ar 10 valsts budžeta un 60 maksas studiju vietām.

akadēmiskajā maģistra studiju programmā Fizioterapija,

10 valsts budžeta vietas

akadēmiskajā maģistra studiju programmā Sociālā antropoloģija,

12 maksas studiju vietu pilna laika klātienē

profesionālajā maģistra studiju programmā Tiesību zinātne,

24 maksas studiju vietu pilna laika klātienē

akadēmiskajā maģistra studiju programmā Tiesību zinātne.

24 maksas studiju vietu pilna laika klātienē

RSU uzņemšana notiks arī vēlākos studiju posmos (kredītpunktu pielīdzināšana) bakalaura vai maģistra studiju programmā Tiesību zinātne, bakalaura studiju programmās Sociālais darbs un Māszinības. Šeit visas studijas ir par maksu.

RSU Uzņemšanas komisijas vadītāja Intra Treija norāda, ka esam pārliecināti, ka būs gaidāms liels studētgribētāju pieplūdums. «Ziemas uzņemšanā lielākā interese ir par nepilna laika studijām, uz kurām piesakās cilvēki, kuri strādā, bet vēlas pilnveidoties profesionāli un personiski. Viņi jau iepriekš ir izplānojuši, kā apvienot darbu ar studijām, kas ne vienmēr notiek, piesakoties studijām vasarā. Tāpat liels pieteikumu skaits sagaidāms vēlākos studiju posmos, kad iepriekš, citās augstskolās, iegūtā izglītība tiek pielīdzināta atsevišķiem RSU kursiem, kas ļauj studentiem turpināt vai pabeigt studijas tieši RSU ietvaros. Šāda, pēdējos gados izveidojusies, tendence ir saistīta ar citu augstskolu slēgšanu. To kādreizējie studenti vēlas turpināt studijas, kas tagad ir iespējams RSU. Piemēram, tā tas jau notiek tiesību zinātnēs, kas nodrošina kvalifikācijas celšanu iekšlietu sistēmas darbiniekiem, kā arī tas sagaidāms sociālā darba programmās. Studijas Ziemas uzņemšanas programmās sāksies jau 2014.gada februārī.»

mājas lapā

Starp populārākajām programmām katru gadu ir arī pazīstamā kriminologa Andreja Vilka vadītās RSU Juridiskās fakultātes programmas, piemēram, profesionālā maģistra studiju programma «Tiesību zinātne», kuru vada policijas ģenerāli Aldis Lieljuksis. Savukārt regulāri vislielākais konkurss uz vienu studiju vietu, ir dietoloģes Lolitas Neimanes vadītajā bakalaura studiju programmā «Uzturs». RSU jau vairāku gadu garumā sekmīgi ir aizpildījusi visas valsts budžeta vietas, kā arī tai ir izdevies efektīvi kāpināt maksas studentu skaitu programmās, kurās valsts budžeta līdzekļi netiek piešķirti, piemēram, sociālajās zinātnēs.

Pieteikšanās studijām notiek pašas RSU veidotajā elektroniskās pieteikšanās sistēmā e-Uzņemšana, taču pieteikties studijām var arī klātienē RSU centrālajā ēkā Rīgā, Dzirciema ielā 16, Studentu servisā, K korpusa 100. kabinetā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu