Liepniekam par necieņu pret tiesu var noteikt administratīvo arestu (35)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jurģim Liepniekam, kurš apsūdzēts digitālās televīzijas krimināllietā, par necieņas izrādīšanu pret tiesu var noteikt naudas sodu 350 eiro apmērā vai administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Administratīvā pārkāpuma lieta pret Liepnieku ierosināta pērn novembrī, jo viņš tiesas sēdes laikā aizskāra prokuroru, paziņojot, ka apsūdzība rakstīta padomju laika stilā. Cik bargi par to sodīt Liepnieku, tiesa lems 9.janvārī.

Digitālās TV krimināllieta tiesā nonāca 2007.gada oktobrī, taču pēc būtības lietu sāka izskatīt tikai 2009.gadā. Sākotnēji šajā lietā apsūdzības tika celtas pret 20 personām.

Krimināllietā apsūdzības uzrādītas par krāpšanu lielos apmēros un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielos apmēros vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī tīšām darbībām valsts amatpersonu rīcībā un valsts amatpersonu pienākumu nepildīšanu, kas izraisījusi smagas sekas.

Digitālās televīzijas krimināllietu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, pamatojoties uz toreizējā satiksmes ministra Roberta Zīles iesniegumu, ierosināja 2003.gada 1.septembrī.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu