Peineram 19 punkti un zaudējums, Freimanim <i>double-double</i> uzvarā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bk.lu.lv

Latvijas basketbolists Žanis Peiners svētdien guva 19 punktus Ukrainas čempionāta mačā, taču tas neglāba «MBK Mykolaiv» no zaudējuma pret «BC Kyiv», bet ar ievērības cienīgu sniegumu izcēlies arī Rolands Freimanis.

«Mykolaiv», kuras treneru kolektīvā strādā Agris Galvenovskis un Artūrs Štālbergs, izbraukumā piekāpās tikai otrajā pagarinājumā ar 93:96 (22:24, 13:11, 16:13, 22:25, 11:11, 9:12).

Peiners laukumā pavadīja 34 minūtes un 50 sekundes, iemetot sešus no 15 divpunktu metieniem, kā arī vienu no četriem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā četri no pieciem soda metieniem, piecas rezultatīvas piespēles, kā arī piecas personiskās piezīmes un tikpat izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Lielisks sniegums izdevies arī Freimanim, kura pārstāvētā Južnijas «Himik» komanda, ko trenē latviešu speciālists Kārlis Muižnieks, savā laukumā ar 83:73 (19:16, 19:22, 17:19, 28:16) pieveica «Odessa» vienību, kurs spēlē Andrejs Šeļakovs.

Freimanis, kurš laukumā pavadīja 32 minūtes un 58 sekundes, šajā duelī guva 20 punktus, iemetot piecus no deviņiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem, kā arī visus četrus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā 11 atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas piespēles un labākais efektivitātes koeficients komandā +27.

Šeļakovs šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 13 sekundes, gūstot četrus punktus. Latvijas basketbolists iemeta divus no pieciem divpunktu metieniem un nopelnīja negatīvu efektivitātes koeficientu -5.

Tikmēr pie uzvaras izdevies tikt Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai valsts čempionvienībai Kijevas «Budiveļņik», ko trenē Ainars Bagatskis, - ar 82:55 (15:14, 23:18, 19:12, 25:11) izbraukumā tika uzveikta Ivara Timermaņa pārstāvētā Čerkasu «Mavpi».

Strēlnieks nospēlēja 24 minūtes un trīs sekundes, gūstot piecus punktus, iemetot vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī vienu no trim tālmetieniem, turklāt latvietis izdarīja arī astoņas rezultatīvas piespēles. Tāpat basketbolists izcīnīja divas bumbas zem groziem un nopelnīja divas piezīmes, tiekot pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Pretējā nometnē Timnermanis nospēlēja 12 minūtes un 38 sekundes, taču punktus neguva, netrāpot nevienu no trim divpunktu metieniem un abiem tālmetieniem. Taču latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas un nopelnīja piecas piezīmes, tiekot pie -4 efektivitātes koeficienta punktiem.

Čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 11 uzvarām 13 mačos joprojām atrodas «Himik» komanda, bet Šeļakova pārstāvētā «Odessa» vienība ar deviņām uzvarām 14 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

«Budiveļņik» ar deviņu uzvaru un piecu zaudējumu bilanci ir ceturtajā vietā, «Mavpi» komanda ar piecām uzvarām 12 spēlēs ieņem desmito vietu, bet «Mykolaiv» vienība tikusi pie četriem panākumiem 12 spēlēs, kas dod 11. pozīciju kopvērtējumā. Savukārt pēdējā, 14.vietā atrodas «Dņipro-AZOT» komanda, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels, - tā izcīnījusi vienu uzvaru 11 spēlēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu