Butauts: Minūtes nesolu nevienam spēlētājam, arī jaunajiem ne (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas čempionvienība «VEF Rīga» VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) mačā svētdien pret vareno Maskavas CSKA (84:88) vēlējās parādīt skaistu spēli, kas arī izdevies, pēcspēles preses konferencē atzina kluba galvenais treneris Ramūns Butauts.

«Mēs nebijām šīs spēles favorīti, jo CSKA ir galvenais VTB Vienotās līgas un ULEB Eirolīgas titulu pretendents,» uzskata Butauts. «Vēlējāmies parādīt skaistu spēli, kas mums sanāca. Tomēr, lai uzvarētu šādu komandu, nepietiek tikai ar labu spēli. Vajag arī veiksmes palīdzību

«Basketbolisti centās nosegt visus Maskavas kluba līderus, taču Soniju Vīmsu neizdevās. Viņš tomēr ir NBA līmeņa spēlētājs,» izteicās Butauts. Vīmss šajā cīņā bija galvenais «VEF Rīga» kapracis, jo iemeta 22 punktus, tostarp vairākus izšķirošus metienus.

Kā zināms, šonedēļ Latvijas čempionvienības sastāvu papildināja talantīgais aizsargs Ingus Jankovičs, kā arī Latvijas izlases snaiperis Rihards Kuksiks.

«Minūtes nesolu nevienam spēlētājam, arī jaunajiem ne. Minūtes ir jānopelna. Jakovičs ir Latvijas labākais jaunās paaudzes saspēles vadītājs un viņam ir potenciāls kļūt par Dī Brauna aizvietotāju. Ar šo basketbolistu saistām lielas cerības,» atklāja Butauts. «Kuksiks ir jau zināma līmeņa spēlētājs ar pieredzi. Uz viņu var paļauties smagos brīžos. Cerams, viņam ar veselību viss būs kārtībā

Tikmēr pats Kuksiks, kurš Latvijas komandas rindās debitēja ar 19 punktiem, sacīja, ka «VEF Rīga» cīnījusies līdz galam.

«Cīnījāmies līdz galam. Mums sastāvs bija īsāks, kas arī izpaudās pašās cīņas beigās. Pretinieki bija garāki un spēcīgāki, taču mēs cīnījāmies kā mācējām,» pauda basketbolists.

«Šodien tikāmies ar labu komandu, kurai ir liels uzbrukuma potenciāls. Šo spēli uz noguruma fona nebija viegli uzsākt, bet pēc pirmās ceturtdaļas pārvarējām vēl divas neveiksmju joslas, tāpēc mums jābūt priecīgiem par uzvaru. Kopš mūsu pēdējā savstarpējā mača «VEF Rīga» ir pievienojušies Bajramovičs un Kuksiks, un šis fakts komandu padara par cita līmeņa vienību. Kuksika snaipera dotības mums nebija pārsteigums, jo viņu jau labi zinājām no spēlēm Latvijas izlasē,» izteicās CSKA galvenais treneris Etore Mesina.

Tikmēr «VEF Rīga» direktore Laila Spaliņa sarunā ar aģentūru LETA atzina, ka saistībā ar spēka uzbrucēju Kasparu Bēziņu nav nekādu jaunumu. Klubs šobrīd gaidot atbildi no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu