Pieminot Gvido Skulti, LTV1 demonstrēs raidījumu «Kinotēka» un filmu «Agrā rūsa» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pieminot izcilo latviešu kinooperatoru Gvido Skulti, kuram 8. janvārī apritētu 75 gadi, LTV1 sestdien, 11. janvārī, pulksten 21.40 demonstrēs režisora Gunāra Cilinska leģendāro 1979. gada  filmu «Agrā rūsa» ar G. Skultes operatora darbu.

Pirms filmas pulksten 21.25 latviešu kinooperatoriem veltīts raidījums «Kinotēka», kurā sarunās ar filmu veidotājiem un kino vēsturniekiem mēģinās noskaidrot, vai latviešiem ir savs kino un filmēšanas stils.

Rīgas Kinostudijas mākslas filma «Agrā rūsa» ir viens no operatora Gvido Skultes talanta spožākajiem mantojumiem Latvijas kinematogrāfā. Pēc rakstnieces Elīnas Zālītes populārā romāna motīviem uzņemtās filmas centrā ir jaunas sievietes tiekšanās pēc labākas dzīves, mīlestības pārdzīvojumi un vilšanās. Leģendārajā kinodarbā filmējušies aktieri Regīna Krilavičūte, Ivars Kalniņš, Oļģerts Dunkers, Gunārs Cilinskis, Dina Kuple, Aigars Vilims un citi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu