Filma «Inside Llewyn Davis» saņem amerikāņu kritiķu balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Nacionālā kritiķu biedrība sestdien par aizvadītā gada labāko filmu atzinusi brāļu Koenu drāmu «Inside Llewyn Davis» par jaunu folkmūzikas dziedātāju 60.gados.

Džoels un Ītans Koeni dalīja labākā režisora titulu, bet «Inside Llewyn Davis» galvenās lomas atveidotājs Oskars Aizeks tika atzīts par labāko aktieri. Savukārt labākās aktrises godā tika celta Keita Blanšeta, kura režisora Vudija Allena jaunākajā filmā «Blue Jasmine» («Jasmīnas stāsts») spēlē sabiedrības dāmu, kuras priviliģētajai dzīvei pēc finansiālās krīzes pienāk beigas

Tikmēr labāko otrā plāna aktieru kategorijā laurus plūca Dženifera Lorensa par kinolenti «American Hustle» («Amerikāņu afēra») un Džeimss Franko, kurš tēloja narkodīleri filmā «Spring Breakers» («Neprātīgās brīvdienas»). Nacionālās kritiķu biedrības balva pasniegta neilgi pirms «Oskaru» nomināciju paziņošanas 16.janvārī. Balvu pasniegšana, kas norisināsies 2.martā, ir centrālais notikums kino industrijā.

Agrīnās kino balvas ļauj prognozēt iespējamos «Oskara» ieguvējus. Līdz šim kino industrijas profesionāļu visaugstāk novērtēto filmu vidū ir «Inside Llewyn Davis», franču lesbiešu drāma «Blue Is the Warmest Color» un «American Hustle».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu